Hogyan lehet feldolgozni azt, hogy elvesztettem kb. másfél éves megtakarításomat? (több mint 2 millió forint)
Szerintem olyan munkákon gondolkodj, melyeket imádsz csinálni, böngéssz állásportálokat, nézz utána a fizetéseknek, ha kell és van rá lehetőséged, adott munkához tanulj autodidakta módon.
Próbálj a jövőbe tekinteni, hogy "most azért dolgozol, hogy mielőbb tudj ismét megtakarítást képezni".
Tudom: könnyű mondani ilyen helyzetben, de én megoldásnak ezt látom.
Másfél év alatt össze tudtál gyűjteni két millát, és el vagy keseredve. Nem hogy örülnél annak, hogy ilyen rohadt jól megy a szekér.
Igen, nyilván csak az irigység beszél belőlem, de szerintem rohadtul higgadj le, másfél év múlva lesz megint két millád.
"Nem hogy örülnél annak, hogy ilyen rohadt jól megy a szekér."
Hát mondjuk 1,5 év alatt 2 millió elég messze van a rohadt jól megy a szekértől...
Amúgy meg higgadjál le, miért fáj neked, hogy valakinek több pénze van?
Amúgy meg tudom érteni, nekem most kellett kiadnom félmillió körüli összeget (családnak lakásfelújításra, ruházkodás, egyebek). Rosszul éltem meg, hogy eltelt 3 hónap az évből és rosszabbul állok mint előtte.
Másrészt azzal hogy emészted magad, előrébb nem leszel. Át kell gondolni hogyan tovább, és a szerint haladni előre.
Tanulópénz!
Pár nap vagy hét és nem fog érdekelni. Tavaly buktam én is 300ezret több ember miatt,vagyis nem adták oda a pénzemet ami járt volna. Pár napig nagyon ideges voltam,már azon gondolkodtam,hogy szólok probléma megoldó embereknek,de végülis inkább hagytam... De a legjobb az egészben,hogy a bukott pénz többszöröse vissza jött nekem időközben és fejlődök,de azok az emberek akik átvertek ugyanott tartanak ahol voltak,sőt... talán karma?
Engedd el, néha nyersz, néha buksz....ilyen az élet.
Amíg élsz, és egészséges vagy, minden ok....pasizz, csajozz, élvezd a tavaszt.
Maskor tobbet senkinek nem adaz kolcson. Ez volt a tanulopenz. Ha mar masok hibajabol nem tudtal tanulni.
En biztos kiveretnem beloluk az edzotarsaimmal (boxolok) .
Ja, az szuper ötlet! A pénz valószínűleg nem lesz meg, de bírósági ügy még simán lehet belőle.
Azt meg nem értem miért kell "jól megy a szekerezni" a két milliós megtakarításra. Anno én is évi 1 millió felett tudtam megtakarítani, ugye milyen jól megy? Ha hozzáteszem hogy munkásszállón éltem, nem költöttem cigire, piára, szórakozásra, felesleges kacatokra és a ruháztatásom is úgy oldottam meg hogy azt kértem szülinapra/karácsonyra akkor meg kiderül hogy mégsem. Aki megtakarít az valamiről lemond, ki alapvetőbb dolgokról ki nélkülözhetőbbekről. Meg lehet nézni a bebukott lottó telitalálat nyerteseit: lehet akármennyi pénz aki hülye annak nem fog "jól menni". Már bocsánat a kifejezésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!