Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet feldolgozni azt,...

Hogyan lehet feldolgozni azt, hogy elvesztettem kb. másfél éves megtakarításomat? (több mint 2 millió forint)

Figyelt kérdés
Napok óta emiatt szorongok, aludni is alig bírok. Mit tehetnék, hogy elfelejtsem, és ne gondoljak rá? Itt a tavasz, a jó idő, ilyenkor én is máskor olyan boldog szoktam lenni, örülök a napsütésnek, de most ennek sem tudok örülni, félek, hogy depresszióba zuhanok. Csak magamat okolhatom a történtek miatt, amiért megbíztam valakiben, akiben nem kellett volna. Már tervezgettem is, hogy mennyit kell még dolgoznom ahhoz, hogy lakást tudjak venni, és ez most teljesen áthúzta a számításaimat, nagyon el vagyok keseredve. Tudnátok légyszi írni valami biztató dolgot?

2021. márc. 24. 16:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ilyenkor tényleg nincs mit tenni, ha fixen elveszítetted, akkor azon kell lenned, hogy újra elkezdj megtakarítani és megfogadni, hogy soha többet nem esel ugyanebbe a hibába, saját károdon tanulva. Esetleg kezdj el kicsit matekozni, miről tudsz lemondani, hogyan tudsz többet félretenni, hogy minél gyorsabban félre tudj ismét rakni.
2021. márc. 24. 16:28
 2/11 anonim válasza:
100%

Szerintem olyan munkákon gondolkodj, melyeket imádsz csinálni, böngéssz állásportálokat, nézz utána a fizetéseknek, ha kell és van rá lehetőséged, adott munkához tanulj autodidakta módon.

Próbálj a jövőbe tekinteni, hogy "most azért dolgozol, hogy mielőbb tudj ismét megtakarítást képezni".

Tudom: könnyű mondani ilyen helyzetben, de én megoldásnak ezt látom.

2021. márc. 24. 16:43
 3/11 anonim ***** válasza:
8%

Másfél év alatt össze tudtál gyűjteni két millát, és el vagy keseredve. Nem hogy örülnél annak, hogy ilyen rohadt jól megy a szekér.

Igen, nyilván csak az irigység beszél belőlem, de szerintem rohadtul higgadj le, másfél év múlva lesz megint két millád.

2021. márc. 24. 16:55
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

"Nem hogy örülnél annak, hogy ilyen rohadt jól megy a szekér."

Hát mondjuk 1,5 év alatt 2 millió elég messze van a rohadt jól megy a szekértől...

Amúgy meg higgadjál le, miért fáj neked, hogy valakinek több pénze van?

2021. márc. 24. 18:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg tudom érteni, nekem most kellett kiadnom félmillió körüli összeget (családnak lakásfelújításra, ruházkodás, egyebek). Rosszul éltem meg, hogy eltelt 3 hónap az évből és rosszabbul állok mint előtte.

Másrészt azzal hogy emészted magad, előrébb nem leszel. Át kell gondolni hogyan tovább, és a szerint haladni előre.

2021. márc. 24. 19:00
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

Tanulópénz!

Pár nap vagy hét és nem fog érdekelni. Tavaly buktam én is 300ezret több ember miatt,vagyis nem adták oda a pénzemet ami járt volna. Pár napig nagyon ideges voltam,már azon gondolkodtam,hogy szólok probléma megoldó embereknek,de végülis inkább hagytam... De a legjobb az egészben,hogy a bukott pénz többszöröse vissza jött nekem időközben és fejlődök,de azok az emberek akik átvertek ugyanott tartanak ahol voltak,sőt... talán karma?

2021. márc. 24. 22:12
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

Engedd el, néha nyersz, néha buksz....ilyen az élet.

Amíg élsz, és egészséges vagy, minden ok....pasizz, csajozz, élvezd a tavaszt.

2021. márc. 24. 22:49
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

Maskor tobbet senkinek nem adaz kolcson. Ez volt a tanulopenz. Ha mar masok hibajabol nem tudtal tanulni.

En biztos kiveretnem beloluk az edzotarsaimmal (boxolok) .

2021. márc. 25. 03:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja, az szuper ötlet! A pénz valószínűleg nem lesz meg, de bírósági ügy még simán lehet belőle.

Azt meg nem értem miért kell "jól megy a szekerezni" a két milliós megtakarításra. Anno én is évi 1 millió felett tudtam megtakarítani, ugye milyen jól megy? Ha hozzáteszem hogy munkásszállón éltem, nem költöttem cigire, piára, szórakozásra, felesleges kacatokra és a ruháztatásom is úgy oldottam meg hogy azt kértem szülinapra/karácsonyra akkor meg kiderül hogy mégsem. Aki megtakarít az valamiről lemond, ki alapvetőbb dolgokról ki nélkülözhetőbbekről. Meg lehet nézni a bebukott lottó telitalálat nyerteseit: lehet akármennyi pénz aki hülye annak nem fog "jól menni". Már bocsánat a kifejezésért.

2021. márc. 25. 04:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 2013ban buktam 5 perc alatt a saját hibámból 980ezret! Rettentően dühös voltam, magamra és mindenkire! A mai napig nem tudtam elfelejteni, de ettől a ponttól lettem pénzügyileg tudatos! Szokták mondani, hogy a tanulópénzt meg kell fizetni. Igazuk van! Nyugi,tanultál belőle ,és erősebb leszel! Soha ne nézz hátra, csak előre!2 millió nem a világ vége..
2021. márc. 25. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!