Létezik olyan ember, aki kényszeres hazudozó, saját maga gyárt egyfolytában kitalált történeteket, sőt még el is hiszi azt, amit mond ? Találkoztatok már ilyen emberrel ?
Tehát hogy vázol egy történetet, aminek 0 igazságalapja van, vagy nagyon megmásítja, kiszínezi a történetet és még el is hiszi. Tehát krónikus beteg hazudozó. Erre van valami pszichológiai szakszó ? Mi az indítéka az ilyen embernek, miért csinálja ezt ?
Mekkora pusztítást tud egy olyan ember okozni, akinek lételeme a hazudozás, olyan neki, mint az oxigén, az tartja életben ? Vannak ebben saját tapasztalataitok ? Az ilyen ember tényleg elhiszi, amit mond ?
Eszembe jutott még egy:
Az illető arról mesélt a munkahelyén hogy nemrég házasodott és Dubaiba voltak nászúton. Az egyik aki ezt hallotta, tőle függetlenül ismerte ennek az embernek az anyját és egyszer szóba hozta hogy "jaj hallottam hogy a fiad...". Így derült ki az anyukától, hogy nem hogy dubai-i nászút nem volt, de még csak nem is házas a pali, párkapcsolata sincs.
Szerintem mindekinek az ismeretségi körében van legalább egy olyan ember akin nem lehet eligazodni.
Az egyik volt osztálytársam is pont ilyen. igazából rafináltan csinálja, mert általában elsőre totál hihető dolgokat mond, de aztán idővel mindig kezd gyanús lenni a dolog és idővel kiderül, hogy valótlant állított. példát tudnék írni vagy ezret kb. de a mostani ügye is kezd gyanús lenni nekem (gondolom többeknek is). Egy nőről van szó egyébként.
tavaly ősszel összejött egy nála 10 évvel fiatalabb sráccal, (a nő 34 a srác 24) ez annyira nem meglepő állandóan ilyen 20-s éveik elején jár srácokkal jön össze, de ezek a kapcsolatok jó ha 6-7 hónapig tartottak, vagy még addig se. Na most már az érdekes, hogy a facebbokon csak a nőnél van bármi jele annak, hogy hogy ő ezzel a sráccal kapcsolatban van. ha a srácot megjelöli egy bejegyzésben akkor a sráctól semmi reakció nem jön rá, a srác egyetlen ilyen posztot lájkolt, valamint a srác oldalán sincs semmilyen jele annak, hogy egyáltalán kapcsolatban van valakivel.
viszonylag aktív posztolók mindketten egyébként. ha a beszélgetünk a nővel akkor szinte mindig megemlíti, hogy milyen jól elvannak, meg így imádja meg úgy imádja asrácot stb.
És itt jön a lényeg:
állítólag a nő már 4. hónapos terhes ettől sráctól. itt jön ami számomra fura. annak ellenére, hogy hogy kb mindenről rak ki posztot a facebookra, (még arról, is amikor a macskája vemhes volt) ennek ellenére erről pont nem. ez gyanús.
ja az még lemaradt, hogy annak idején, 10-15 éve egy időben volt egy egy két megjegyzése arról, hogy nem lehet gyereke, mivel ki kellett operálni a méhét? ez hihető is volt, hiszen nem született gyereke annak ellenére sem, hogy elég sok hapsit elfogyasztott, Évente általában 2-t, Ammennyire tudni lehet általában a srácok dobták végül mert leesett nekik, hogy milyen.
mondjuk a srácot sajnálom ha tényleg terhes lett a csjaszi, meg persze a gyereket, hogy ilyen anyja van vagy lesz.
Hát én villanyszerelő kivitelező sracon hidaltam le. Kiderült, egy hazmester kvalitasaival rendelkezik. Mindenkit lógva tart, hónapokra eltűnik, miközben bank felé elszámolos munkákról van szó, amivel 1 évvel előre meg lett bízva. De a legszomorúbb, hogy a felesége nagy lelki, emelkedett embernek hiszi magát. Általam leghitelesebbnek tartott 6 éves jogafilozofiai képzésben vett részt. És közben egy kóros hazudozoval el 25 éve. Életemben nem csalodtam ekkorát. És gerlepar nem érti, miért nem fogadja el a férfit a helyi közösség.
Persze így a végén kiderültek a turpussagok. Építőipari kivitelező (legalábbis szerinte) a srác 25+ éve. De saját ingatlannal soha nem rendelkezett. Anyosaval laktak együtt azt a látszatot keltve, h hát igen, mamának szüksége van rájuk, de azért nehéz vele. Közben kiderült, hogy ezek a 80nm-es sorhazba beköltöztek (ami a mamaé), lepeteztek oda 3 gyereket. Mama meg egy kis szobaba
beszorult. Megtűrt szemely lett a saját házában. Akivel ugye nehéz.
Hősünk úgy állítja be magát, hogy mindenkin segít. Így próbál szimpátiát ebreszteni. Közben élvezi, ha atver másokat. Storyzik arról például egy 5 gyerekes családnak összegyűjtötték a porkoltszaftot és azok milyen szívesen elvitték haza. Csak azt nem tudta, hogy én a családot közel 30 éve ismerem. Abból az időből, amikor középiskolások voltunk. Tudom a családi hatteruket, anyagi lehetőségeiket, ami az átlaghoz képest kiemelkedő (sok generációs orvos-mernok felmenok)
Határidős felvállalt munkák mellett napi 2-5 órát dolgozik. Hónapokra eltűnik. Megrendelő aggódik, egyáltalán kész lesz -e valaha. Amikor mások helyrehoztak a hibáit, akkor előkerül és pár utolsó simitast csinál, majd beállítja magát úgy, mint aki milyen szuper munkát végzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!