Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akinek gyereke van és ilyeneke...

Akinek gyereke van és ilyeneket mond a gyerekteleneknek, hogy "majd ha legy gyereked, megtudod", az mit érez ilyenkor? Akinek nincs gyereke, az nem is lehet fáradt?

Figyelt kérdés

Szóval pl. ha gyerekmentesként beszélsz bármilyen problémádról, és egy gyerekes szülő az arcodba vágja, hogy neki sokkal nehezebb, mert van gyereke, és majd ha neked is lesz, megtudod.

Meg ha mondjuk kimondod, hogy fáradt vagy, akkor egyből jön a válasz, hogy te nem lehetsz fáradt, mert nincs gyereked, mert csak akkor lehetsz fáradt, ha van.

Konkrét példákat is tudok mondani: egyetem mellett dolgoztam 2 munkahelyen, anyám akkor volt gyesen féltesómmal. Ha mondtam, hogy fáradt vagyok, akkor leoltott, hogy bezzeg ő, mert ő kisgyerekkel van otthon, aludni sem tud, szóval mit szóljon ő, mert nekem amúgy marha jó sorom van, csak nem veszem észre.

Volt ilyen ember a baráti társaságunkban is, mondjuk már nem a barátunk, épp ezért, mert folyton mártírkodott, meg bezzegelt.

Ti, akik folyton lekicsinylitek mások problémáit, csak mert nincsen gyerekük, ti mit éreztek ilyenkor?

2021. márc. 23. 15:43
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az előző cégemnél volt karácsonyi ügyelet. És valamiért mindig az volt a mentsége néhány kollégának, hogy ő azért nem ügyel olyankor, mert gyereke van. Akkor mondtuk neki, hogy persze, minket nem vár haza senki. :D senkinek nincs férje/felesége stb.

Aztán szilveszterkor ment a pofavágás amikor mondtuk, hogy maradjanak bent a gyerekesek, ők úgysem tudnak elmenni szórakozni mi meg nem mentünk olyankor.

2021. márc. 24. 16:05
 32/42 anonim ***** válasza:
93%
31. Ez tetszik, jól csináltátok!
2021. márc. 24. 17:09
 33/42 anonim válasza:
81%

1. Azért, mert irígyek azokra, akik (egyébként ezen a túlnépesedett világon nagyon is helyesen) nem vállalnak gyereket, és ezáltal;

-sokkal szabadabb életet élnek,

-tudnak éjjel aludni,

-van idejük, lehetőségük arra hogy hobbijuk legyen, utazni, sportolni tudnak,

-nem ment tönkre a szexuális életük a terhesség, szülés miatt, stb...

2. Valószínűleg soha nem tapasztalták meg, hogy a pujanevelésen kívül másban is el lehet fáradni, méghozzá rettenetesen (pl. suli mellett munka, egyszerre 2 munkahely + háztartás....), mert Mrs. Vaginaként amint lehetett elmentek gyesre, aztán mikor már vissza kellene menni dolgozni, inkább pottyantanak egy újabbat, mert apucika úgyis eltartja. Van olyan 30+ -os 3 gyerekes anyuka ismerősöm, akinek eddigi élete során 1,5 (!!!) év munkaviszonya volt összesen! Persze ő panaszkodik a leghangosabban, neki van a világon a legnehezebb élete!! 🤷‍♀️

2021. márc. 25. 10:06
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
A fene se tudja, én 2 munkahelyen dolgoztam, utána meg este suliba mentem. Mondhatjuk úgy is, hogy kicseszett fáradt voltam 2 éven keresztül. De nyilván nem érek fel egy háromgyerekes anyukához és csak vinnyogok. 🤷‍♀️
2021. márc. 25. 10:10
 35/42 anonim ***** válasza:
93%

azért mert szimplán paraszt és ha nem lenne gyereke, akkor is panaszkodna valamin, vagy megpróbálná lehúzni a körülötte lévőket és bántani ott, ahol valósagban irigységet érez. Itt a téma kb irreleváns, az ilyen ember mindig ezt fogja csinálni.

A gyerekkel a legkönnyebb bezzegelni, mert az instant siker és a társadalom is eredményként tekint rá. Ugyanakkor annyiszor hallod, hogy mennyire borzasztóan nehéz a gyerekkel, hogy lassan automatikusan átveszik a mantrát, anélkül, hogy gondolkoznának. Az egyik leggonoszabb embeetipus a frusztrált, buta és céltalan ( nem a gyerek nem lehet életcél) gyerekes.

Jah, nekem is van gyerekem :)

2021. márc. 28. 23:05
 36/42 anonim ***** válasza:
89%
Kérdezd meg, hogy a gyerekek születése előtt soha életében nem volt fáradt?!
2021. márc. 31. 10:13
 37/42 anonim ***** válasza:
73%

Van egy szar eletuk es betakaroznak a gyerekkel. Azt hiszik ok a jobbak. Pedig nem! En nem vitatkoznak veluk. En peldaul ma megkaptam egy ismerostol hogy nekem meg meghalni sincs kiert, meg is halhatsz.

Szerintem ne vitatkozz veluk, szegenyek ok agyilag. Ugyse ertenek. Maradi gobdolkodas, nem tisztelik a masikat. En peldaul sose allok neki egy gyerekesnek, hogy kritizaljam. Ok mi jogon csinaljak?

Megmondom en mi jogon: irigykednek! Van egy szar eletuk, maradi gondolkodasuk, irigylik hogy van idod magadra, mehetsz kirandulni, lehetnek szebb ruhaid, sportolhatsz.

Ja igen ok is sportolhatnanak, de nekik "nincs" idejuk, jo kifogas.

Naluk a gyerek a kifogas a mindenre, a sajat belso nyomorukra is. En sajnalom ezeket az embereket, es nem vitazom veluk, mert minek..?

2021. ápr. 3. 10:21
 38/42 anonim ***** válasza:
27%
Mert, mit tudsz te az életről addig, amíg nincs gyereked és nem tudod mit jelent az a felelősség?
2021. ápr. 3. 10:41
 39/42 anonim ***** válasza:
81%

Nem csak gyerekert lehet felelosseget vallalni! Akinek nem lehet gyereke akkor az automatikusan felelotlen?

Rengeteg felelotlen gyerekes ember letezik. Peldaul aki ilyen kritizalo masok szabad donteset nem elfogado gondolkodasra neveli a gyereket az egy felelotlen szulo! Ezzel a gyereket felreneveli!

Legfokepp sajat magunkert kell felelosseget vallalni, a buta beszolasokert is peldaul. A sajat felelossegunkbol csinalunk illetve nem csinalunk gyereket. Tehat ha gyereket csinalsz neveld fel ahogy kell es fogd be a szad es nem kell masokat kritizalni.

2021. ápr. 3. 11:07
 40/42 anonim ***** válasza:
75%
Na. Az első mamaszaurusz. :D
2021. ápr. 3. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!