A mai világban a férfiaknak is ki kell venniük a részüket a háztartásban. Hogy veszitek észre, ez mennyire valósul meg?
Az én szüleim anno a 90-es években is, amíg el nem váltak igazságosan megosztották a házimunkát. Az igazságosság alatt azt értem, hogy mivel váltott szakban dolgoztak, amikor apám volt délelőttös, akkor délután ő végezte az összes házimunkát: főzött, kimosott, vasalt, fürdőt, wc-t takarított, füvet nyírt, amikor pedig anyám volt délelőttös, akkor pedig ő.
Abban én nem látom az igazságosságot, hogy a nő mindent megcsinál bent, míg a férfi lemosatja az autót, füvet nyír és ha elromlik valami, megszereli, mert számszerűsítve, a férfinak így sokkal kevesebb munkája van. Nálunk sem kellett egész évben füvet nyírni, évente egy, max. kettő dolgot kellett megszerelni és elvinni a kocsit a mosóba is 15 perc pár hetente.
Nekünk takarítóférfink van a menyasszonyommal, de ha nem lenne, én is az egyszer te, egyszer én módszert javasolnám.
16. Nem mindenhol van kert, ahol van is, nem kell naponta kerítést építeni meg betonozni, mosogatni meg felmosni viszont kell...
egyébként a fűnyírást, fahordást, kerti munkát is simán megcsinálja a nő, van ahol a kert is a nőre szakad, míg a férj csak havi egyszer permetez. Nálunk a kertet az évi 1 alkalmas ásást kivéve mi csináltuk anyámmal, kerítésfestés is női munka volt apám szerint, fát hordani ugyanúgy be kellett állnunk, betonozásnál meg ami összesen 3x volt a 19 év alatt amíg ott laktam, engem állított be keverni meg locsolni. Egyedül a fűnyírást csinálta, azt valamiért szerette és nem adta át pedig nekem tetszett. Kaszálni meg beállított :D szóval ne jöjjünk már ezzel a kinti munkával. Azoknak a nagy része nem is mindennapos és sok helyen ugyanúgy a nőé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!