Élnétek a 19. század első felében, a Reformkorban? Ha lenne időutazás visszamennétek oda élni?
Nekem nagyon tetszett ez a korszak már kiskorom óta, ilyenkor élt Petőfi, Kossuth, Görgey. Ilyenkor lázadtunk fel a Habsburgok ellen.
Mindenhol forradalmi hangulat, fejlődés, és pezsgés volt.
Nekem is az az egyik korom, és ha megválaszthatnám, vagy a XIX. század Osztrák-Magyar Monarchiájában, vagy a Tudor-kori Angliában élnék - utóbbiban persze inkább csak nemes úrként érné meg.
... Bár, miért is kéne választanom, miután ott lefejeztek, reinkarnálódhatnék a reformkorban. XD XD
Mindkét korszaknak nagyon tetszenek a ruhái, az építészete, közlekedési lehetőségei, etikettje, és hogy a férfiakat megtanították lovagolni és vívni. Engem mindkettő érdekelne, de sajnos egyik se a hétköznapi nevelés része manapság.
A XIX században szívesen találkoznék Jókaival, Kazinczy Lajossal, Ferenc Józseffel, vagy később a fiatal Rudolf herceggel, ők számomra a kor legérdekesebb figurái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!