Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyarok miért ennyire...

A magyarok miért ennyire elutasítóak a melegekkel szemben?

Figyelt kérdés

Az EU-ban a magyarokat zavarja a legjobban, ha egy munkatársukról kiderül, hogy homoszexuális, 10-ből 7 magyart zavar, ha két férfi megfogja egymás kezét, stb.

A magyarok 55 százaléka nem fogadja el, hogy semmi rossz nincs az azonos neműek szexuális kapcsolatában, ebben az EU-s átlag 24 százalék. Az azonos neműek házasságát a magyarok 61 százaléka utasítja el, az EU-s átlag itt 26 százalék.

Magyarország jóval az EU-s átlag alatt, a mezőny utolsó 4-5 helyén áll az azonos neműekkel kapcsolatos kérdések megítélésében.

2021. márc. 22. 23:04
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
77%

Azért az elég szomorú, hogy itt tartunk, hogy két ember összeházasodhat-e vagy sem a törvény által elismerve. A vallási részt se értem, ha Isten szemében minden ember egyenlő, akkor ez miért gond? Mert élvezetből szeretkeznek és nem fajfenntartási céllal? Ez akkora bűn? (nem vagyok vallásos)

Persze furcsa ha két férfi kézen fogva jár, vagy csókot vált, mert nem vagyunk hozzászokva, nem ebben szocializálódtunk. De az sem épp elfogadható, mikor egy férfi meg egy nő szárazbaxást tart egy köztéri padon, ennyi erőből ők is menjenek szobára.

Viszont a parádézással nem értek egyet. Tehát amikor tangában tollboával illegeti magát egy kamionon, az nem épp elfogadható. Mondhatják, hogy ne menjek oda, ne nézzem, de ha egyszer valaki az útvonalon lakik? Biztos vannak erre klubbok ahol hasonszőrűekkel tudnak így szórakozni, de ezt nem ebben a formában kell az emberek orra alá dörgölni.

Mindenesetre én a gyermeket majd az elfogadásra fogom nevelni, hogy vannak más emberek is, akik a megszokottól másképp élnek, vagy épp betegséggel küzdenek.

2021. márc. 23. 14:14
 32/38 anonim ***** válasza:
76%
Én sem értem a házasság vallási részét. Mármint szerintem a mai világban nevetséges a vallást felhozni ellenérvnek a melegházasság ellen. A mai világban már vannak nem egyházi esküvők, ezt a "dokumentációt" nem az egyház tartja már számon, az egyházi esküvő már csak formalitás. Azt mondjuk még meg tudnám érteni, hogy ha az egyház az elveikre hivatkozva nem esket melegpárokat, de hogy a kizárólag polgári keretek közt zajló házasságba szerintem nincs létjogosultsága a vallásnak.
2021. márc. 23. 14:23
 33/38 anonim ***** válasza:
80%

31-es, Isten szemében az is bűn, ha valaki együtt van olyannal, akivel nem házas, legalábbis ezt mondják a nagy vallásosok. Őket mégsem ítélik el, akkor a melegeket miért?

Meg a vallásosok szerint a nőket szülésre teremtették, ha nem szülnek akkor nem is igazi nők, én ilyet is hallottam már. Szóval az egész vallás egy hülyeség, mert csak feszültséget szít az emberek között meg úszít az emberek ellen, akiknek más vagy modernebb a gondolkodása.

2021. márc. 23. 14:30
 34/38 anonim ***** válasza:
95%
#31, #32, pláne úgy, hogy a Bibliában senki nem tud mutatni egy részt sem ahol kimondják, hogy Isten utálja a melegeket vagy elítéli őket. Mert ilyen nincs is. Akkor honnan vették, hogy Isten szemében bűn melegnek lenni?
2021. márc. 23. 14:32
 35/38 anonim ***** válasza:
59%

#34 zsinatokról hallottál-e vagy?

Ugye volt egy olyan része az egyháznak, ami tiltott minden olyan nemi fajtalanságot, amiből nem születhet az egyház szemében törvényes gyerek. Anál, maszti, homo, bizonyos pózok, házasságon kívüli szex.

Ezt bűn volt a szemükben és büntetést osztottak emiatt. Ráadásul családból való kitagadással is jártak ezek, amik akkor a megélhetés részét képezték.

Nos innen fakad, hogy bűn volt a homoszexualitás.

Későbbiekben jöttek a pszichológusok és azt mondák: Te egyház! Nem ítélheted el ezeket az embereket, elítéljük mi: Hívjuk őket betegeknek!

Ez egy fokkal már jobb volt, mert nem bűnösök voltak, hanem betegek, már nem börtön és társadalom szélére vetés volt az osztályrészük, hanem lesajnálás és félelem.

Valamikor 90es évek közepén történt az, hogy kivették a mentális betegségek és zavarok nagykönyvéből a homoszexualitást. Akkor már nem volt sem bűnt, sem betegség.

Majd volt egy eset. Rendőrök munkaidő után lementek egy meleg bárba és megöltek néhány homokost puszta lepontozós kedvük miatt (akarom írni, hogy gyűlöletből). Ez hatalmas port kavart. Egy évre rá megszületett az első géj parádé ennek emlékére, hogy ne kelljen rettegésben élni és ne lehessen több ilyen borzalmas tettet elkövetni.

Ma meg már tanítják az iskolákban, hogy ezt próbáld ki, mert milyen jó, ráadásul általános alsós tagozatban. Ez a ló túloldala. És itt jön a képbe a többi szexuális irányultság és azt követő zavarok, amiket ez okoz. Ez már nem arról szól, hogy valaki melegnek, vagy más orientációsnak, akár fluidnak születik. Ez a társadalmi nyomás és a kultúra befolyásoltsága egy kognitívan még nem fejlett egyénnek (12 éves kor alattinak). További részletek, ha valóban érdekel a téma és nem csak lepontozni jöttél: Waffling Willow: "Irreversible Damage" by Abigail Shrier

Megannyi sztár volt, aki meleg volt és mielőtt coming-outolt volna más volt a megítélése. De Freddie Mercuryt senki nem azért szereti most, mert meleg, vagy AIDSes volt. Azért szeretjük, mert zseni volt és örökké valót alkotott. Mansont sem azért utáljuk, mert heteró volt. Az embereket én legalább is (bár itt a lepontozók közül sokan nem értenek velem egyet) nem a nemiségük, hanem a tetteik alapján ítélem meg.

2021. márc. 23. 15:26
 36/38 anonim ***** válasza:
0%
#29, ugyan az az érv, aztán meg is állt a tudományod... így nem lehet komolyan venni téged.
2021. márc. 23. 15:30
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

Mert mint tudjuk az átlag amerikai az intelektualitás tetőfoka

2021. ápr. 17. 16:35
 38/38 anonim ***** válasza:
46%

Érdekes, hogy úgy akarnak beszélni arról, hogy a melegeknek így jogok - úgy jogok, közben lepontozásból egyértelműen látszik, hogy nincs érdek a jogok megértése mögött. Amikor felmerül a kérdés, hogy mégis milyen különbségek vannak, amire vágynak, amit el akarnak érni, támadás éri kérdést, hogy miért tesz fel valaki ilyet.

Amíg ilyen hozzáállás van, hogy az alapokat nem lehet tisztázni, addig nem igazán látom, hogy intelligens lenne egy beszélgetés.

2021. ápr. 18. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!