Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberiség miért szereti...

Az emberiség miért szereti egymást pusztítani/gyilkolni?

Figyelt kérdés
Ember vagyok de sosem fogom megérteni miért kell gyűlölködni,háborúzni,stb...

2021. márc. 22. 17:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Amúgy egy valamit nem értek miért kéne mindenkinek mindenkivel szexelnie?
2021. márc. 22. 22:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Hááát, én inkább megfordítanám: azért az ember (homo sapiens sapiens) lett a "világ csúcsa", mert elég gátlástalanul irtott ki maga körül minden(ki) mást.
2021. márc. 23. 11:31
 13/15 anonim ***** válasza:

"nekem ne mond,hogy csak annyi lenne az élet,hogy dughass mindenkivel"

Egy szóval sem mondtam, hogy csak ennyi lenne az élet. Itt arra utaltam, hogy minden élő organizmus - így az ember is - az energia minimum elvére törekszik. Másként megfogalmazva: ha nem lennénk belekényszerítve, hogy túléljünk és megfeleljünk a magasabb szintű elvárásoknak, akkor az emberek döntő többsége a Maslow-piramis alsó részében lévő igényeit elégítené ki.

"nekem nehogy azt mond ,hogy akik élvezik az ölést azok csak emiatt a frusztráció miatt teszik"

Egy szóval sem mondtam, hogy csak emiatt teszik. Ezalatt azt értettem, hogy a frusztrált emberek könnyebben irányíthatóak, amit a politika gátlástalanul meg is tesz. Amikor magasak az érzelmek, alacsony az intelligencia. Ha egy amerikainak azt mondod, hogy iraki terroristák felrobbantották a Világkereskedelmi Tornyokat, akkor az iraki háború azonnal legitim harccá válik az amerikaiak többsége szemében. És ez a történelem során mindig is így volt, csak eddig nem állt rendelkezésre olyan kifinomult eszköz az emberek tömegeinek manipulálására, mint a média.

Hogy miként védekezhetsz ez ellen? Szűrd meg az információforrásaidat!

2021. márc. 23. 19:19
 14/15 A kérdező kommentje:

13/

Mert szerinted ha nem létezne a társadalom hanem vadon élnénk nem kéne túlélnünk?Csak akkor kéne igazán túlélni.És nem hiszem,hogy csak a dugás lenne a lényeg,a Maslow-piramist meg inkább hagyjuk,isten igazán elég primitív az ember mert nem nagyon tud felülemelkedni az ösztönein kivétel mondjuk van csak kevés.

Igen ők lehet elhiszik pl ,hogy a terroristák robbantották fel a tornyokat de hál isten sokan már nem :)Az ilyen emberek primitívek érzelmileg is nem csak amúgy.

2021. márc. 23. 22:50
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ami világszerte, különböző társadalmakban, különböző kultúrákban történik, arra talán rá lehet fogni, hogy benne van az emberi természetben. Így a háború és a gonoszkodás is.
2024. máj. 6. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!