Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 27-28 évesen még fiatalnak...

27-28 évesen még fiatalnak mondható az ember? Vagy inkább középkorú? Hány éves kortól számít valaki középkorúnak?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 16:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Csernus azt mondta, öreg, aki már nem tud megújulni. A magam részéről sajnálom azt, aki a harmincat magára értve "középkornak" tartja. Bizonyára így érzi.
2021. máj. 20. 19:30
 22/28 anonim ***** válasza:
9%

#21: amikor annyi van hátra mint előre, akkor élete derekán van :)

A középkorú egy tartomány, egyetértek, hogy a közepe valahol 40-45 körül van, ha az ember szerencsés.

Szóval a közepe az a középkorúság közepén van, a középkorúság meg kb. 30-55 éves korig tart.

2021. máj. 20. 19:36
 23/28 anonim ***** válasza:
96%
Lehet. Azt is tudom, hogy harmincon túl már nehezebben újul meg a test, de ez még a gyakorlatban nem hanyatlás. Általában a küzdősportok címmeccseit 35-40 éves emberek vívják. Az élet "dereka" és a közepe azért ugyanaz. Lehet mondani, hogy 30 fölött középkor, de aki egészséges és aktív, tele erővel és el is jut kb. 100 évig, annak azért visszatekintve sem élete közepe. Potens, erős, aktív emberek lehetünk akár 50-60 éves korig, de 30 évesen sokan még egyetemen tanulnak (az átlag végzés 27 éves kor). Egy tudós, író, kutató 40 évesen még nagyon fiatal. Ezzel együtt lehet egy harmincast középkorúnak tartani, de ez önmagában kicsit letargikusnak hangzik, ha min. 80+ év a cél.
2021. máj. 20. 20:38
 24/28 anonim ***** válasza:
34%

#23: szellemileg lehet fiatalnak lenni 80 évesen is, de tegyük hozzá ez is ritka, még a tudósoknál is.

A test az, ami hamarabb hanyatlik, és amíg az emésztés meg a keringés működik annyira, hogy ellássa a agyat, addig lehet fejben frissnek maradni.

De attól még a test 30 de legfeljebb 35 után már "romlik".

2021. máj. 21. 08:47
 25/28 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, bár ez a "mihez képest" kategória is. Ha a fiatal az, aki még "fejlődésben" van és nem romlik (mert nem stagnál), akkor legyen 30 alatt fiatal. De úgy is lehet nézni, hogy egy egészséges negyvenes fizikailag is könnyedén tudja dominálni a fiatal húszast (főleg a maiakat). Életmód-függő leginkább. Egy Carlos Perez 45 éves koráig volt kiváló fizikailag (ma is az, máshoz képest). De akkor azért mondjuk rá 30 évesen, hogy középkorú, mert a többség elhanyagolja magát már 30 előtt? Lehet, valamiből általánosítani kell, ezt elfogadom. De azért szomorú. Úgy tudnám szemléltetni, mintha a (munka)nap folyamán 10 órához érnénk. Valaki már a délutánt várja meg a véget, más meg még aktív, látja maga előtt a többit. Elvileg, biológiailag talán "hanyatlik" a test, de ez igazából a "gyakorlatban" csak 40 körül mutatkozik. Vagy 50.
2021. máj. 21. 09:28
 26/28 anonim ***** válasza:
10%

Én azt látom a baráti körben, hogy hiába sportol meg egeszséges valaki, 30 felett már biza simán előjöttek a "fájos térdem", "az aranyerem", "a fogorvosnál..." témák a talákozáskor.

Nyilván még viccelődve, de ez már nagyon nem az a kor mint mondjuk 16-25 között, amikor még minden felfele ível.

2021. máj. 21. 10:57
 27/28 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem 30 felett már igenis középkorú az ember. Nyugodtan mondjuk ki, mert rosszabb attól nem lesz.

Hanyatlik a szervezet, ez biológiai tény és látszik is az emberen!

Sőt!

Nemrég néztem vissza a régi képeimet és durva, hogy 23-24 évesen mennyire fiatalnak, frissnek, üdének néztem ki a mostanihoz képest. Ráadásul nekem kezd megjelenni a szám körül az az izé, pont az, ami nem tetszik nekem az embereken.

35 körül meg már mindenki középkorúsan néz ki, életmódtól függetlenül.

A többség 60-75 éves koráig él. Tehát a 30-35 ráadásul a fele ennek.

2021. máj. 21. 11:16
 28/28 anonim ***** válasza:
97%
Kimondanám nyugodtan (még nem is vagyok 30), de ez a gondolat nagyon távol áll tőlem. 27-28 éves középkorú?! Azt az Eget... rendben, a háborúk előtt, pláne Napóleon idején az 50-60 már szép kor volt. Akkor a 20 volt a középkorú. Tényleg! De nem tartunk-e ott, hogy már egy egészséges negyvenes is fiatal(os)? Oké, nekem is fájt 26 évesen is a térdem meg a derekam egy-két napig, de pár éve már el is felejtettem az egészet. Másfélszer nagyobb súlyokkal edzek, mint 2-3 éve... tehát még jóval erősebb is vagyok, úgy tippelem, 30 felett még inkább. Már csak azért is, mert ismerek kirobbanó formában lévő negyvenest és nem hiszitek, de ötvenest is (bár őszül, de rendkívüli természetes izomzata van, irigylem is) és talán épül le a testük, csak ezt észre nem veszi senki - csak leírják az orvosi tankönyvek. Míg azt is látom, amit Ti, hogy kortársaim, sőt, húszas srácok vannak padlón fizikailag, de még gyakran mentálisan is. Mindenhol van igazság, de mégis: a szervezet nem egy gép, ahol letelik a 30x365 nap és akkor átmegy egyből leépülésbe. Engem bánt, ha a harmincast középkorúnak nevezzük, de nem magam miatt, hanem általában.
2021. máj. 21. 16:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!