27-28 évesen még fiatalnak mondható az ember? Vagy inkább középkorú? Hány éves kortól számít valaki középkorúnak?
#21: amikor annyi van hátra mint előre, akkor élete derekán van :)
A középkorú egy tartomány, egyetértek, hogy a közepe valahol 40-45 körül van, ha az ember szerencsés.
Szóval a közepe az a középkorúság közepén van, a középkorúság meg kb. 30-55 éves korig tart.
#23: szellemileg lehet fiatalnak lenni 80 évesen is, de tegyük hozzá ez is ritka, még a tudósoknál is.
A test az, ami hamarabb hanyatlik, és amíg az emésztés meg a keringés működik annyira, hogy ellássa a agyat, addig lehet fejben frissnek maradni.
De attól még a test 30 de legfeljebb 35 után már "romlik".
Én azt látom a baráti körben, hogy hiába sportol meg egeszséges valaki, 30 felett már biza simán előjöttek a "fájos térdem", "az aranyerem", "a fogorvosnál..." témák a talákozáskor.
Nyilván még viccelődve, de ez már nagyon nem az a kor mint mondjuk 16-25 között, amikor még minden felfele ível.
Szerintem 30 felett már igenis középkorú az ember. Nyugodtan mondjuk ki, mert rosszabb attól nem lesz.
Hanyatlik a szervezet, ez biológiai tény és látszik is az emberen!
Sőt!
Nemrég néztem vissza a régi képeimet és durva, hogy 23-24 évesen mennyire fiatalnak, frissnek, üdének néztem ki a mostanihoz képest. Ráadásul nekem kezd megjelenni a szám körül az az izé, pont az, ami nem tetszik nekem az embereken.
35 körül meg már mindenki középkorúsan néz ki, életmódtól függetlenül.
A többség 60-75 éves koráig él. Tehát a 30-35 ráadásul a fele ennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!