Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 27-28 évesen még fiatalnak...

27-28 évesen még fiatalnak mondható az ember? Vagy inkább középkorú? Hány éves kortól számít valaki középkorúnak?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 16:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
96%

10# Az a wikipédia. Ez meg a valóság, az élet.

De ha te 30 évesen középkorúnak érzed magad, hajrá.

2021. márc. 21. 17:51
 12/28 anonim ***** válasza:
92%

Szubjektív véleményem:

0-16 gyerek

16-24 fiatal (és mondjuk 20-tól felnőtt)

24-40 fiatal

40-65 középkorú

65+ idős

(95+ matuzsálem :)

2021. márc. 21. 17:57
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

#12: 30 évesen mi lennék? Kisgyerek?

Fiatal akkor voltam mikor egyetemre jártam, meg még utána egy jó darabig, 28 évesen megvettem a saját lakásomat 0-ról, addigra már stabil kapcsolatom volt (későbbi feleségem).

Haveri körben 30 után mindenhol elkezdtek potyogni a gyerekek.

Persze aki anyunál csövezik 45 évesen is csak füvezget, azt nehéz felnőttnek hívni.

50-55 felett már idősek az emberek, persze ki hogy tartja magát, de az átlag magyar 55-ös már eléggé meg van rogyva.

Persze a 70-évesnek az 55 éves szerelő is csak "fiatalember" lesz.

2021. márc. 21. 18:04
 14/28 anonim ***** válasza:
81%

Ez egyébként változó. Tudományos értelemben is, ahogy az átlag életkor nő úgy tolódik ki ez is.

Kulturálisan pedig megint csak más, kulturálisan 30-50 ig középkorúnak tekintik az embert. De ez is függ az adott kultúrától. Például a japánoknál 27 évesen már ven fasznak számítasz

2021. márc. 21. 18:08
 15/28 anonim ***** válasza:
12%
Nekem 16 éves koromban már öreg volt a 28 éves. Most 30 vagyok, de lennék újra 27-28 éves. Mondjuk kb. 25-28 nak néznek, nem tartom magam öregnek. Most a 40 éves az “öreg”.
2021. márc. 21. 18:39
 16/28 anonim ***** válasza:
14%

20-30 éve már simán idősnek tartották a 27-28 éves embert. Korábban pedig még inkább. Magam ellen beszélek, mert nagyjából én is ebben a korban vagyok, és rosszul vagyok, ha öregnek tartanak, az öregedés jeleit látom magamon.

A modern fogyasztói társadalomban kínált világkép szerint viszont még fiatal vagyok, a középkorúság még messze van és egy csomó termék-kezelés van, amivel ezt el lehet odázni.

Persze különbség van férfiak és nők között ebből a szempontból. Szerintem a nőknél sokkal élesebb különbséget tesznek. A férfiak még 30-40 évesen is simán lehetnek fiatalosak, sportosak, vonzóak. A nők értéke már ebben a korban látványosan devalválódik - ez nem az én véleményem, ezt a nyomást érzem a környezetemből és a médiából.

2021. márc. 21. 19:57
 17/28 anonim válasza:
24%
40-50-től a középkor? Ne vicceljünk már. Hol éltek 80-100 évet? Életed középső szakaszát hívják középkornak, ami 30-45. Az elnyomó többségnek 60 és 90 közé esik az élettartama. Az 55 sehol nem középkor. A gyermekei is már felnőtt korúak. Az nem középkorú.
2021. máj. 20. 05:04
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ember potenciális(!) élethossza 100-120 év elvileg simán lehetne. Ez egy általánosan elfogadott dolog, de nem csak ma, hanem már 50 évvel ezelőtt is tudták, pl. Dr. Balázs András, de más szakemberek is, ez az elfogadott. Viszont látványosan teszünk az ellen, hogy a "természetes" testi és mentális igényeinket kellően kielégítsük sok mozgással (állandó ülő életmód), egészséges ételekkel (feldolgozott, zsíros és cukros dolgok), szociális élettel (hajtjuk a pénzt, legtöbbször online stb...), szennyezett a levegőnk, a víz, nagyjából minden, ez tény. Még az ételt, az állati takarmányt is hússzor lepermetezik, mire elfogyasztod. Ezzel együtt 100 éve még rosszabb volt a helyzet, az 50 éves már idős volt, mert gőze nem volt, mi folyik a szervezetében és miért. Ma tudjuk, de azért egyre szennyezettebb a levegő, egyre több a kövér és lusta ember is, bár az orvostudomány sokat fejlődött. Azóta a 70-80 év az átlag. Ha hajlandók lennénk magunkért is tenni (mozogni, keveset enni, természetesebben élni), nem csak az orvosi csodát várnánk a gyógyszerekkel meg műtétekkel, akkor ez bizony, lehetne akár 100+ év is! De egy harmincas férfi élete legerősebb szakaszában van egészen akár 50-60 éves koráig (egy nő is). 0-10: gyermek; 10-20: gyerek (beszéljetek csak egy átlagos húszévessel); 20-30: fiatal felnőtt; 30-60: felnőtt; 60-70: koros felnőtt; 70-90: idős/öreg; 90-120: agg. Ez csak az én véleményem, de elég objektív adatokon alapul. Van 40 éves tanárom, aki sokkal jobban néz ki a húszéveseknél...
2021. máj. 20. 15:37
 19/28 anonim ***** válasza:
80%

Én úgy tudom, hogy 30 felett hanyatlik az emberi szervezet - jó, eleinte nyilván lassan.

Amúgy 28 évesként azt látom, hogy nagyon sok 30 éves (nem 30 feletti, hanem a tényleg 30, esetleg például 29 vagy 32) kifejezetten "középkorúsan" néz ki. Sok esetben azt is meg tudod róla mondani, hogy elégedett-e az életével, vannak-e reményei, jó kilátásai - az arca alapján.

Negyvenhez közeledve kifejezetten "középkorúsan" néz ki az emberek zöme.

2021. máj. 20. 16:16
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Igen, tulajdonképpen úgy mondhatjuk, hogy onnantól középkorú, mikor kevesebb van hátra, mint előre. Ez lehetne 50 év is, de a nyolcvanas átlag miatt inkább 40 körül lehet ma. Egy Cristiano Ronaldo vagy Ibrahimovic, LeBron James, Lazarov (őket ismerhetik) 40 körül is fiatalok. Bálint Gazda se volt az élete középen 40 évesen, mert csak eljutott százig.

2021. máj. 20. 19:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!