Egy ilyen ember akár veszélyessé is válhat?
Az alább belinkelt kérdést én írtam ki másfél éve - megköszönöm, ha elolvassátok! A lényeg: noha most a járvány miatt zárva a könyvtár, ez a férfi még mindig a nyakamra jár, tudja, hol szoktam parkolni, és már négyszer "meglepett" a kocsimnál. Mindig kedves, udvarias, ajándékokkal traktál, elkísér egy darabon, stb. Én távolságtartó vagyok, de nem bunkó (voltam már régebben bunkó is - az sem használt), viszont egyértelművé teszem mindig, hogy nem akarok tőle semmit. Mégsem használ. Néha azon kapom magam, hogy körbenézek, nem figyel-e, és már a kolléganőim is elültették a bogarat a fülemben: van, aki őrültnek tartja, és szabályosan félt tőle. Olvasgattam cikkeket sztárok fanatikus rajongóiról, és látok némi egyezést, bár ha tipelnem kellene, hogy ez a hapsi képes lenne-e vmi őrültségre, én a "nem"-re tippelnék, és azt mondanám, megmarad ezen a szinten... Csak közben meg ijesztő ez az évek óta tartó rajongás, aminek szeretnék véget vetni, anélkül, hogy bekattanna. :/ ... Nektek volt már dolgotok hasonlóan levakarhatatlan - mondjuk úgy, "udvarlóval"? Rám unhat egyszer és eltűnhet?
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__1003..
Jo otlet ez a konyvtari csajozas, nagyon jo, hogy hivatalbol vegig kell hallgatniuk. Maris beiratkozom nehany konyvtarba, es felmerem a kinalatot.
:))))))))
Amugy ez tenyleg sulyos manianak tunik, nem olyannak, amit szepszoval meglehet oldani, lelehetne szerelni. Szerintem itt mar erdemes volna szakember tanacsat kikerni. Olyat akinek van tapasztalata ilyen emberekkel, es tudna tanacsot adni, hogy milyen modon kene eljarni megoldani a helyzetet.
Esetleg bevonni a munkahelyivezetot. Akar O is kerhetne hivatalosan segitseget szakembertol, mert ez vegulis munkahelyi problema.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
Valaki írta, és bennem is megfogalmazódott: nem szabad felbőszíteni. Ha rajtam múlna, ez a "játék" élethossziglan húzódna, csak néha komolyan felmegy az agyvizem, amikor újra és újra veszi a bátorságot és továbblép, holott x alkalommal ezelőtt már megbeszéltük, hogy nem fogadok el tőle semmilyen ajándékot, és a mi kapcsolatunk soha nem fogja átlépni az olvasó-könyvtáros viszonyt. Ezt látszólag tudomásul veszi, de aztán "elfelejti". Volt, hogy nagyon felhúztam magam, mert szokás szerint megpróbált behatolni az intim szférámba a tolakodó kérdéseivel, beolvastam neki, meg is sértődött, vörös képpel ment el, aztán egy hétre rá, amikor visszajött, elnézést kért, amiért megharagudtam rá :D , mert rájött, hogy igazam van stb. A vicces az volt, hogy egy tök nyakatekert magyarázatot talált ki arra, miért "kellett" neki azt mondanom, amit mondtam, és nem esett le neki, hogy az igazság sokkal szimplább: egyszerűen nem tekintem a barátomnak, és nem érzem úgy, hogy a szóban lévő infót meg kellene vele osztanom.
Nem akarok túl sok konkrétumot írni, hátha vhogy belebotlik ebbe a kérdésbe, de ami még ijesztő vele kapcsolatban, az az, hogy az a mániája, hogy én egyszer híres leszek (nem írom le, milyen területen), és ő (lesz) az, aki biztat engem, ... illetve kvázi felfedez. :S
Ezt olvasva tuti azt kérdezi mindenki, miért nem hívtam még a rendőrséget... Hát, három okból.: 1. nem csinálnának semmit, 2. ez az egész már évek óta húzódik, ő pedig a szó legszorosabb értelmében nem agresszív, sőt néha egész jó a humora + szánalomra méltó, mennyire nem látja az igazságot, 3. bízom benne, hogy ha távolságtartó vagyok, de azért a lehetőségekhez képest udvariasan elbeszélgetek vele, ezt így el lehet húzni... Legalábbis, én ez utóbbit szeretném. Csak nyilván nem látok tisztán, nem ismerem ezt a fajta betegséget. Jó ötletnek tűnik, hogy megkérdezzek egy szakembert. Meg hát nyilván az is jól jönne, ha olvasnák olyanok is a kérdésemet, akiknek volt dolguk hasonló emberrel, és megírnák a tapasztalataikat. (Igaziból sokkal több ilyen ember rohangál köztünk, mint azt gondolnánk, csak általában a sztárokra ugranak rá, vagy az expárjukat nem tudják elengedni, és azt zaklatják.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!