Az öngyilkos emberek miért nem ajánlják fel szerveiket mások számára?
31
Lehet bizonyítani, érvelni. Eddig még senkinek sem sikerült.

33
Te el is hiszed neki? :D

35
Ilyen logikával élned is felesleges. Attól, hogy neked az élet semmit sem jelent, más bármit megadna érte.

37
Szerencsére léteznek még egészséges, normálisan gondolkodó emberek is. Ha én meghalok a távoli jövőben, nem szeretném, hogy a föld alá menjen a testem. Inkább adják oda a szerveimet másoknak, esetleg tanuljanak rajtam anatómiát.

Adorján, nem kell itt ennyire fröcsögni a témán, érti mindenki, hogy nem szeretnél donor lenni.
De ha nem csinálsz semmit, akkor teszik-nem tetszik, szervezeted állapotától függően igényt tarthat halálod után szerveidre egy-egy leendő recipiens.
És akkor most tisztázzuk még egyszer, mert látom nem teljesen gömbölyű.
Amerikai filmekben: nyilatkozatot teszek arról, hogy felhasználhatják a szerveim.
Magyarország: nyilatkozatot teszek arról, hogy NE használják fel.
Adorján, vedd fel a kapcsolatot a az Országos Vérellátó Szolgálattal mert ott működik Nemzeti Szerv- és Szövetdonációs Tiltakozások Regisztere (NSZTR).
Ide kell beadnod szerveid- és szöveteid transzplantációs célból történő eltávolítása elleni tiltakozó nyilatkozatot.
Látod, többen is így gondolkodnak mint te, nincs ebben semmi rossz.
Ki ilyen, ki olyan okból, de nem szeretne donor lenni. Én teljes mértékben megértem a te álláspontod is természetesen.
De szépen kérek mindenkit ezalatt a kérdés alatt, ne csináljunk ebből vitát, ne förmedjünk másokra és acsarkodjunk a másik ember véleményére.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!