Mi vesz valakit arra rá, hogy öngyilkos legyen ? Az illető tudatában van annak, amit tesz ?
Tiszta tudattal teszi ezt ? Vagy tiszta tudatállapotban nem lenne képes erre ? Mit gondoltok erről ? Van olyan rokonotok, barátotok, ismerősötök, aki öngyilkos lett ?
Milyen traumákon kell valakinek keresztülmennie, hogy ezt az utat válassza, ezt a döntést hozza meg ?
leginkább zavarodott elmeállapotban tudom elképzelni az öngyilkosságot.
sajnos vannak akik kilátástalannak érzik életüket valamilyen trauma miatt, nincs jövőképük, úgy érzik tehetetlenek, nem tudnak változtatni élethelyzetükön.
gyógyíthatatlan betegnél megértem döntését.
De mi van akkor, ha nincs más kiút ? Ha zsákutca az egész élete ? Ha már olyan mély a gödör, hogy nem tud kimászni ?
Bárki kerülhet ilyen helyzetbe. Lehet előre sejteni, tudni, ha valaki öngyilkosságot fog/akar elkövetni ? Vannak jelei ?
Undorító példa, pl ha valaki hányni fog, megelőzi azt a hányinger érzete, ilyesmire gondoltam.
3
Mentális betegségekből mindig van kiút, sajnos ezt a beteg nem látja. Pont ezért nevezzük mentális betegnek. Nem tökéletes a realitás érzéke.
Egy percig nem merult fel bennem ez az ertetlenseg. Eppen az a lenyeg, hogy ez hosszu szenvedes elozi meg. Vagy ha impulziv az illeto, akkor is labilis, ha azert, mert elhagyta a felesege, azonnal felakasztja magat.
Egy ismerosomnek nem a halalhire renditett meg, hanem az elete. Mikor lattam, milyen sivar lelkiallapotban vergodott evtizedeken at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!