Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kötelességednek éreznéd a...

Kötelességednek éreznéd a segítség nyújtást, ha látnád ahogy egy nőt bántalmaznak/zaklatnak?

Figyelt kérdés

2021. márc. 12. 22:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Minimum egy rendőr tárcsázás lenne. Azért az 50 kilómmal nem vetném rá magam egy izomállatra :D
2021. márc. 12. 22:28
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
cigók vitájába nem szólnék bele.. de általánosságban igen.
2021. márc. 12. 22:28
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nyilván én is inkább hívnám a rendőröket. Addig is ott maradnék. De igazából nem tudom mit tennék, ez egy olyan helyzet, hogy előre nem tudod megmondani mit tennél, vagy mit nem.
2021. márc. 12. 22:29
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Helyzetfüggő. Én is nő vagyok, időnként kinyitom a jó nagy számat, de nem mindig.
2021. márc. 12. 22:31
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Hivnek segitseget,rendort. Nem hagynam,h bantsak. Ha gyengebb kaliberu az illeto,magam is kozbelepnek.

N

2021. márc. 12. 22:32
 6/14 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos voltam már "áldozat" egy ilyen szituban, az emberek ilyenkor csak néznek vagy elfordítják a fejüket, hogy ne kelljem tudomást venni róla.

Biztos van 1-2 kivétel.

2021. márc. 12. 22:34
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudok verekedni, sose verekedtem. Max akkor verekednék ha életveszélyben vagyok vagy a család pl mutter stb stb. Rendőrséget hívnám természetesen.
2021. márc. 12. 22:39
 8/14 anonim ***** válasza:
93%
Sajnos azt tapasztaltam, h közömbösek az emberek ilyen téren. Engem pl villamoson elkezdtek zaklatni és kb mindenki félre nézett. Nem voltam kirívóan öltözködve, nadrág + pulcsi volt rajtam, de 2 srác közre fogott az ülésen, mondtam h haggyanak és az egyiknek lekevertem egy pofont és akkor lerántott az ülésről, h én büdös kva vagyok és senki nem reagált semmit rá. Akkor hagyták abba, amikor elkiáltottam magam, h segítség, de senki nem segített volna... csak megijedtek, azóta van nálam gázspray.
2021. márc. 12. 23:13
 9/14 anonim ***** válasza:
68%
Közvetlenül semmi szín alatt nem avatkoznék bele a dolgába, amíg nem kér segítséget - már csak azért sem, mert a magyar jogrendszer úgy van kialakítva, hogy többnyire az húzza legrövidebbet, aki segíteni próbál. Rá haragszik a támadó is, ha balul sülnek el a dolgok, az "áldozat" is őt teszi első számú közellenséggé és a hatóság is őt szedi elő utólag. -Ha "túlzásba vitte" a szerepét, azért, ha nem elégséges hatékonysággal lépett fel, azért, ha önbíráskodásként ítélik meg a helyzetben vállalt szerepét, akkor meg azért. Igaz, ők ráérnek évtizedeket elmélkedni egy 0,3 másodperces helyzet megítélésének helyességén, - nekik ebből semmi bajuk nem származhat...
2021. márc. 12. 23:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy! Mivel nem ismerem az előzményeket, nem avatkozom közbe. Ráadásul nem óhajtom összeveretni magam egy vadidegen nő kedvéért. Olyan viszont már volt, hogy 2 c-kategóriás egyén bement egy kínai étterembe és terrorizálni kezdte az eladónőt. Mivel az üzlet ajtaja nyitva volt, látták, hogy odamegyek. Nem szóltam egy szót sem, csak ott álldogáltam. Ekkor fogták magukat és elhúztak. :)
2021. márc. 12. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!