Elhagynád az országodat egy nagyon jól fizető munkáért?
Azért mérlegelném a dolgokat. :)
Pl németben kerestem volna 1500 eurót, de ebből is elment volna a fele lakhatásra. Az kb 550e Ft, de a munkahely környékén 700-tól kezdődtek az egyszobás lakások, vagy ott is 1-1,5 órát ingázhattam volna.
Illetve a szolgáltatások rendkívül drágák, fodrász, autószerelő stb 2x olyan drága mint itt. Étterembe is 2 személy símán elkölt 100 eurót. A bolti árak nagyjából hasonlóak, de én pl dohányzom, ott lassan 10 euró egy doboz cigi. Inkább keresek fele annyit kb (250-300k nettót), 100 elmegy albira, 45 cigire és még marad 150-em kajára és egyébre. Illetve vannak barátaim és rokonaim, akikkel igaz most nem találkozok, de nem mennék külföldre ezért.
Szerintem a 3. válasz lehetőség nem túl jó, mivel külföldön minden munkáért többet adnak, mint itt. Ha itt kapsz 1milliót, kint akkor is többet kapnál jóval.
Egyébként én is kimennék, tervben is van. A munkakörülmények is másabbak,ez is fontos.
23 évesen elhagytam az országot, aminek elég sok oka volt, köztük volt az is, hogy kint mind karrier, mind fizetés szempontjából jobb lehetőségeket láttam - ez be is igazolódott. Aztán a páromnak felmerült most egy jó lehetőség, szóval lehet megint költözünk.
Nem tagadom, néha hiányzik a családom és a magyar barátaim (a videochat azért nem ugyanaz), de nem élhet az ember mindig mások szerint. Egy életem van és magamat kellett legelőre helyezni. Szerencsére a környezetem minden téren támogatott.
Az adott személynek kell mérlegelni, hogy számára mi mennyire éri meg.
26/N
Ez nem tudom, hogy esetleg nekem szólt-e (ugye írtam, hogy van párom) vagy csak általánosan írtad-e. Mindenesetre én teljesen egyedül mentem ki, vele itt ismerkedtem meg. Egyébként valóban más, nyilván könnyebb, ha nem vagy egyedül az elején.
26/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!