Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elhagynád az országodat egy...

Elhagynád az országodat egy nagyon jól fizető munkáért?

Figyelt kérdés
Legyen szó félmillióról és nem a szomszédba kéne menni, hanem mondjuk Írországba. Képes lennél elhagyni a családodat, mindent ami ismerős számodra?

2021. márc. 12. 21:33
A kérdező szavazást indított:
A pénz beszél
Itthon maradnék, még ha fele annyit (sem) tudok keresni
Jelenleg Tisztességesen megkeresek ennyit
50 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Már három országban éltem, szóval még szép! Nem pont a pénz miatt költöztem, csak tapasztalni szerettem volna. Nem bántam meg. A világ sokkal nagyobb, mint egy ország.
2021. márc. 12. 21:37
 2/17 anonim ***** válasza:
17%

Azért mérlegelném a dolgokat. :)

Pl németben kerestem volna 1500 eurót, de ebből is elment volna a fele lakhatásra. Az kb 550e Ft, de a munkahely környékén 700-tól kezdődtek az egyszobás lakások, vagy ott is 1-1,5 órát ingázhattam volna.

Illetve a szolgáltatások rendkívül drágák, fodrász, autószerelő stb 2x olyan drága mint itt. Étterembe is 2 személy símán elkölt 100 eurót. A bolti árak nagyjából hasonlóak, de én pl dohányzom, ott lassan 10 euró egy doboz cigi. Inkább keresek fele annyit kb (250-300k nettót), 100 elmegy albira, 45 cigire és még marad 150-em kajára és egyébre. Illetve vannak barátaim és rokonaim, akikkel igaz most nem találkozok, de nem mennék külföldre ezért.

2021. márc. 12. 21:40
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 3. válasz lehetőség nem túl jó, mivel külföldön minden munkáért többet adnak, mint itt. Ha itt kapsz 1milliót, kint akkor is többet kapnál jóval.

Egyébként én is kimennék, tervben is van. A munkakörülmények is másabbak,ez is fontos.

2021. márc. 12. 21:41
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

23 évesen elhagytam az országot, aminek elég sok oka volt, köztük volt az is, hogy kint mind karrier, mind fizetés szempontjából jobb lehetőségeket láttam - ez be is igazolódott. Aztán a páromnak felmerült most egy jó lehetőség, szóval lehet megint költözünk.

Nem tagadom, néha hiányzik a családom és a magyar barátaim (a videochat azért nem ugyanaz), de nem élhet az ember mindig mások szerint. Egy életem van és magamat kellett legelőre helyezni. Szerencsére a környezetem minden téren támogatott.

Az adott személynek kell mérlegelni, hogy számára mi mennyire éri meg.

26/N

2021. márc. 12. 21:48
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha biztosan tudom, hogy nem átverés, akkor igen. Amúgy is szeretnék egy ideig külföldön élni, ennyi pénzért meg pláne.
2021. márc. 12. 21:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
4 éve élek külföldön, bár elsősorban nem a pénz miatt.
2021. márc. 12. 21:53
 7/17 A kérdező kommentje:
Sokkal másabb, ha az embernek van élettársa. Legalább nem voltál/vagy egyedül
2021. márc. 12. 21:53
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem tudom, hogy esetleg nekem szólt-e (ugye írtam, hogy van párom) vagy csak általánosan írtad-e. Mindenesetre én teljesen egyedül mentem ki, vele itt ismerkedtem meg. Egyébként valóban más, nyilván könnyebb, ha nem vagy egyedül az elején.

26/N

2021. márc. 12. 22:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nekem teljesen helyfüggetlen a munkám.
2021. márc. 12. 22:15
 10/17 anonim ***** válasza:
37%
Főiskolás koromban még rugalmasabban álltam ehhez, most 36 évesen már nem mennék, van egy tehermentes lakásom (nem kaptam), kényelmesen megélek a fizetésemből, most már kényelmesebb vagyok.
2021. márc. 12. 22:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!