Hiszel abban hogy van a testi halál után lélek?
Figyelt kérdés
2021. márc. 12. 18:04
11/40 anonim válasza:
10
nincs kézzel fogható és szemmel látható bizonyítékom.
Az "ergo semmit sem ér" kijelentéssel azt akarod mondani, hogy...?
13/40 anonim válasza:
Hogy a nem objektív bizonyíték nem minősül bizonyítéknak. Ebben szerintem egyetérthetünk.
14/40 anonim válasza:
13 ha valaki azt mondja neked, hogy "szeretlek", te elhiszed? Miért? Milyen objektív bizonyítékot kérsz tőle?
15/40 anonim válasza:
14
Most komolyan ezzel a példával jössz fel? :D Kicsit sem erőltetett. Használhatnád azt az 'érvet' is, hogy hát agyam sincs, mert még sosem láttam.
16/40 anonim válasza:
15
De nem használom. Minden bizonnyal van agyad.
Szóval van bizonyítékod a szeretetre?
17/40 anonim válasza:
Igen, méghozzá testi tünetek, mérhető adatok. Tegyük fel, hogy a csajnak mutatunk egy képet egy idegenről és rólam. Ha az én képemet fogja látni, kitágul a pupillája, felgyorsul a szívverése, illetve MRI segítségével nyomonkövethetjük az érzelmekért felelős agyi rész felvillanását. Ez elég bizonyíték számodra?
18/40 anonim válasza:
A te bizonyítékod milyen műszerrel mérhető? Még elméletiben sem bizonyítható (matematikailag), mint a sötét anyag létezése. Kb. arról van szó, hogy bebizonyíthatóak-e a hallucinációk, illetve azok létezése. Nem, mert csak az illető fejében léteznek. Az agy által generált impulzusok összessége.
20/40 anonim válasza:
Nem írtál hsz. számot, a 18. is a 17.?
17
Ez csak azt bizonyítja hogy kémiai reakciói vannak a csajod fejében, meg már egy fényképre beindul, pedig az illúzió, nem?
Az MRI pedi úgy leméri a szeretetnek hitt reakcióit, hogy te ezt bizonyítéknak hiszed.
Ez nem objektív bizonyíték.
Hiszen csak az ő fejében létezik.
Ahogy az én emlékeim, tapasztalataim.
Amit ugyanúgy kimutat a műszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!