Apró dolgokban hazudozok mindig?
Komoly dolgokban soha nem hazudok. De kicsi dolgokban állandóan. Pl ha megkérdezel hogy mit ebédeltem és pizza volt, akkor én kínait fogok mondani. Ha megkérdezel hol voltam hétvégén, mást fogok mondani! Nem tudom honnan ered ez? Gyakran találok ki sztorikat, pl hogy defektet kapott a szomszédom, láttam egy szivárványt az égen, ilyen hülyeségeket.
Miért lehetek ilyen? Van erre megoldás?
Ez valami mentális betegség, nem jut eszembe a neve.
De talán keresgélj a google-ön "kóros hazudozás" címszóra, tuti feldobja.
Párkapcsolatban nagy problémád lehet belőle.
A krónikus hazudozás örökletes betegség, amelyet bizonyos, az agy „igazságközpontját” stimuláló vegyi anyag hiánya okoz. A kóros hazudozás nem egy önálló betegség, inkább valamilyen más betegség tünete, általában valamilyen személyiségzavaré. A kórosan hazudozó általában érdekesebbnek akarja magát feltüntetni, illetve a saját életét akarja izgalmasabbá tenni azzal, hogy személyiségét kiemeli. Létezik egy olyan meghatározás mely szerint a „Megfontolt hazudozó tudja, hogy hazudik, míg a kóros hazudozó nem feltétlenül.” A beteg csak így tudja megszüntetni lelkiismeret-furdalását.
hát..nem tudom..
az tuti, hogy az öcsém is notórius hazudozó volt.Egyetlen terápia segitett rajta, anyám 1x istentelenül elverte érte. Akkor is tagadott. Másnaptól igazat mondott. Mondta, hogy odáig kb. fizikai fájdalma volt, ha igazat kellett mondania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!