Miért jelentette fel? Miért tett ilyet? Miért ilyen rosszindulatú?
A testvéremmel nagyon jó volt a viszonyom, de ma azzal akart nekem dicsekedni, hogy megtudta XY-ról, hogy feketén dolgozik és feljelentette.
Egyből kiakadtam. Hogy lehet valaki ilyen gerinctelen? Semmi de abszolút semmi köze az illetőhöz, lényegében ő alig ismeri (lehet hogy kétszer találkozott vele életében és csak hírből ismerheti). Jön nekem mindenféle nagy érzelgős dolgokkal hogy a pasas nem fizet adót és ez milyen dolog stb. Nem tudom mi köze hozzá... Miért kell irigységből, rosszindulatból valakinek ártani csak úgy...
Azt hiszem örökre megromlik most a kapcsolat köztünk, ma ki is dobtam a házamból, még mondtam neki hogy az én házam én nincs helye gerinctelen besúgóknak és mindenlébenkanál rokonoknak...
Miért tehette? Mit lehet tenni most?
21
Ha nem is ilyen drasztikusan, de én is erre gondoltam. Az biztos hogy semmi nem lesz köztünk ugyanaz, mint ami volt. Egyszer már csinált hasonlót amikor csalódott benne a családunk és most úgy érzem, hogy megmutatta, mennyire alattomos. Tisztes tavaloságot kell tartani ezentúl tőle
52 évesen egy netes fórumon hisztizni azért, mert valaki törvénytisztelő, az azért rohadt nagy gáz. Sőt! 52 évesen BÁRHOL, BÁRMIÉRT is hisztizni rohadt nagy gáz.
Az írásod alapján max. 20 évesnek gondoltalak - és nem a jó értelemben véve. Nem fiatalos vagy, hanem konkrétan gyerekes.
23
Törvénytisztelő? A törvény nem írja elő a kötelező beköpéseket meg spionkodást, már bocs.
Én nem hisztiztem. Féltettem egy kérdést, erre megjött néhány okos. Ennyi.
Bocs, ha gyerekesnek tűnök, nem érzem magam annak, tekintve hogy 3 gyermeket is felneveltem, de ez most nem is releváns.
Amúgy fejlemények (csak azoknak, akik ezzel is kötekedni akartak): ma az öcsém fel is kereste a szüleimet azzal, hogy "mennyire rosszul esik neki, hogy a bátyja kiabált vele és kidobta a házából, s hogy a családunk kezd tönremenni". Apám már épp akart volna is felhívni engem, hogy menjek át és beszéljük meg, erre elmondta azt is hogy mi volt a vita tárgya, mire apám azonnal letette a telefont és tőle is megkapta ugyanazt amit tőlem. Épp nem dobták ki, de megmondták, hogy itt ő az, aki nem fér meg a bőrében és a családban keveri a szart. De jelenleg beszédszünet van köztük is.
Igen, törvénytisztelő. Az adócsalás ugyanis bűncselekmény (ld. BTK). Akinek pedig erről tudomása van és nem jelenti, az bűnpártolást követ el, ami szintén büntetendő.
Ezen kár is lovagolni, mert egész egyszerűen tény, ezért nem is lehet viuta tárgya.
Hogy ki mit tesz ezzel kapcsolatban, azt pedig mindenki a saját lelkiismerete szerint dönti el, szerencsére ebbe senkinek nincs beleszólása, és elítélni sincs joga. A jelek szerint a testvéred lelkiismerete nem bírja elviselni annak a terhét, hogy eltitkoljon egy bűncselekményt. A tiéd bírja, de attól ez még nem jelenti azt, hogy az a helyes. Szomorúan veszem tudomásul, hogy vannak a korosztályomban hozzád hasonlók. Bár eddig is tudtam, az mélyen elszomorít, hogy valaki azt akarja megbélyegezni, aki helyesen cselekedett.
25
Tudod hányan tudják, hogy az illető mivel foglalkozik? Akkor a város 20 százalékát börtönbe csukják szerintem. Hagyjuk ezt az álszent, szűzmáriás kapitalista dumát. Mindenki próbál megélni és amíg nem lopja a pénzt hanem keményen megküzd érte, addig abba nem szabad belekötni.
Nem, szó nincs itt a lelkiismeretéről. Az egyik legjobb barátja, a fiának a keresztapja is hasonló cipőben jár: a fickó könyvelő, de hétvégéken vállal kisebb asztalos munkákat vagy javításokat, beszereléseket egy kis kiegészítésként (nagyon jó keze van hozzá). Semmi adót persze nem fizet érte, otthon végzi általában vagy kimegy ha hívják és megvan a kis pénzével. Őt miért nem jelenteti fel? Azért mert egy gerinctelen rosszindulatú dög és kész.
Nincs ezek olyan nagy lelki dolgok, nem olyan világban élünk. Mindenki élni akar.
Helyesen cselekedett? Te gondozol? Egy olyan embert akihez semmi köze, és aki nem ártott neki, a keményen dolgozik és aki eltartja a családját lehet tönkretesz... Ha a pasassal történik valami vagy megszűnik a munkája akkor eltartja a kedves öcsikém a gyerekeket? Fizeti a pasas feleségének a kezelését és az anyját is eltartja? Ezt meg írja a nemes lelkiismerete? Az ilyen nem való embernek.
27
Mert nincs is miről. Te eltartanál helyette 2 gyermeket, egy rákos feleségét és egy súlyos cukorbeteg, idős anyát? Örül szerencsétlen, ha napi 14 óra kemény meló után kenyeret tud tenni az asztalra és ki tudja fizetni a számláit, erre jön egy névtelen, gerinctelen senkiházi és feljelenti. Hát igen, ez hazafias, hősies tett, mit ne mondjak.
- Nem a feketén bejelentett munkaerő követ el bűncselekményt, hanem a munkáltatója, őt fogják megbüntetni.
- Engem nem érdekel, ki dolgozik feketén, de aztán egyiküktől sem akarom a vinnyogást hallgatni, hogy nem kap táppénzt, nem kap nyugdíjat, nem kap végkielégítést.
- Ha valamiért máig utálom az 50-es évekbeli ÁVH-t, az az, hogy az igazságtalan túlkapásaikkal végleg rászoktatták ezt az országot, hogy a feljelentő a gonosz, és azóta az átlag magyar, még ha őt magát éri is sérelem, akkor is kushad és siránkozik ahelyett, hogy lépne. A városrészünk facebook-csoportjában hetek óta morog egy pasi, hogy folyton beparkolnak az általa kért mozgássérült-parkolóba, mindenki sajnálgatja, de a "jelentsd a rendőröknek" tanácsra felháborodik, hogy őőőő aztán nem spicli, a többiek meg adják is alá a lovat, hogy "jaaaj, árulkodni csúnya dolog". Siránkozik az egész ország, hogy ez lop meg az csal meg amaz hallgat mulatóst hajnali háromkor, de amikor valaki tesz valamit, akkor hirtelen ő a sátán, mert az elfogadott megoldás az, ha mélyen kussolsz, legfeljebb rinyálsz a neten. Vetkőzzétek már le ezt a komcsi mentalitást.
A testvéred kitüntetést érdemel
En annak is örülök hogy eltörölték a hálapénzt mert igazságtalannak éreztem.
Semminemű adót nem fizettek utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!