Drogériákban miért ilyen bunkók a pénztárosok?
Nem rég költöztem haza külföldről és egyre többször feltűnik, hogy drogériákban és kisebb boltokban rendesen felháborodnak az eladók, hogy kikell szolgálniuk, pedig nem vagyok bunkó senkivel, mindig odafigyelek, hogy kedves és illedelmes legyek.
Például ma is egy rossmannban úgy kellett kérni, hogy valaki kiszolgáljon és nem hogy elnézést kért volna, még az eladó háborodott fel, hogy én mit képzelek magamról.
Ahogy észrevettem ez a viselkedés szinte mindig 25-35 év közötti nőkre jellemző. Azt gondoltam volna ez a korosztály már értelmesebb, kedvesebb és emberibb környezet megteremtésére törekszik.
Volt egy eset pár hete, mikor könyvesboltban segítséget kértem, erre segítség helyett csak gúnyos megjegyzéseket kaptam, szintén egy fiatal hölgytől.
Miért ilyen rosszindulatúak vagy egyáltalán mi bajuk van? Hogy kell kérni vagy mit kell mondani ebben az országban, hogy normális kiszolgálást kapjak?
"Nem rég költöztem haza külföldről"
...és játszod az eszedet.
Ezt látják rajtad, hogy fél év mosogatás után már töröd a mágyárt.
11-es: Na pontosan ez a viselkedés az, amitől kiráz a hideg ebben az országban és pontosan ez az, amit nem értek. Miért kell ez az állandó rosszindulat meg sértegetés? Ettől érzed jobban magad?
Szerencsére, azért van rengeteg kedves ember is.
Az eladók tartják maguk ahhoz, hogy "amilyen az adjon isten, pont olyan a fogadj isten"!!
Ha játszod az agyadat és flegmáskodsz, vagy lekezelő vagy, akkor pont nagy ívben fognak leszarni.
Kérdező!
egyszerűen undorító vagy.
Ha udvarias lettél volna, akkor kiszolgáltak volna.
De te ehelyett kiírsz ide egy kérdést.
Dolgoztam diákként a Rossmannban, soha többet. Rengeteg nárcisztikus, beképzelt bunkó főnököm volt. Akkor még csak épp betanítottak kasszázni, így persze voltak dolgok, amiket nem tudtam még teljesen elsajátítani, viszont egyszer annyira megalázott az egyik betanító eladó, amikor hibáztam és egy vásárlónak rosszul ütöttem be a termékét, hogy konkrétan a vásárló védett meg a verbális megaláztatástól.
Nagyon traumatikus élmény. Úgyhogy nem veled van a baj, a mai napig kerülöm a Rossmant, inkább a dm-ben vásárolok. Bár ott is bunkók, meg a sparban is, lényegében mindenhol.
Az tény, hogy nincsenek megbecsülve, és sajnálom is... akkor is sajnáltam az ott dolgozókat, hogy micsoda pocsék élet lehet reggeltől estig robotolni, minden egyes nap olyan helyen, ahol megaláznak, nem becsülnek meg. Szóval ez egy tanult viselkedés lehet, hiszen én is bunkóbb voltam, és még jó hogy időben észrevettem. 20-25 év után már nem biztos, hogy ez valakit érdekel.
A fiatalok pedig szimplán csak rosszindulatú senkik, akik tele vannak komplexusokkal, amiket rajtad vezetnek le, mert veled megtehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!