Ha utálom a cigányokat, rasszista vagyok?
A barátod közönyös és felületes. Nem is igazi barát, mert nem azt hallja meg, amit mondasz, hanem azt, amit mások mondtak neki és nagyon gyorsan lereagál téged anélkül, hogy értené, miről beszélsz.
Amikor a magyar cigányok keltette terrorról van szó, én mindig Lev Tolsztoj bácsihoz kanyarodok vissza:
"A farkas felfalta a juhot. A parasztok kézre kerítették a farkast és elkezdték verni. A farkas így szólt: - Azért kínoztok, mert szürke vagyok. - Nem azért, mert szürke vagy, hanem mert felfaltad a juhot - felelték a parasztok."
A valóságban így történik:
"A farkas felfalta a juhot. A parasztok kézre kerítették a farkast és elkezdték verni. A farkas így szólt: - Azért kínoztok, mert szürke vagyok. - Nem azért, mert szürke vagy, hanem mert felfaltad a juhot - felelték a parasztok. Miután a farkas elpusztult, a parasztok megláttak még 3 farkast a mező szélén, ahogy kergetőztek. Odaszaladtak és agyonverték mindet, mert a farkas az farkas, úgyis megették volna később a juhokat, ezért biztosra kellett menni."
A vége.
Nem kell utálni őket, mert ők is emberek. Ugyan semmi közöm hozzájuk, semmilyen rokonom nem roma, és nekem is van negatív tapasztalatom velük, de sose általánosíts. Nem tudom hány éves vagy, de majd teszel szert annyi emberismeretre, hogy nem lesz ez szempont hogy ki milyen származású.
Legyél jóhiszemű, de ne bízz senkiben. Ez sokkal hatásosabb mint ítélkezni pár negatív tapasztalat alapján.
Aki cigányok becsületességéről akar kicsit többet tudni, az járja végig "Bogdán László" életét. Benne van az is, hogy milyen küzdés nekik becsületesnek lenni és mi a legnagyobb nehézségük az egészben. És benne van, hogy milyen sorsot kívánnak a többi cigányok azoknak, akik becsületesek akarnak lenni.
Telekomnál egyik menedzser haverom szintén cigány. Boldog családapa, egyetemen együtt tanultunk. És az is cigány, aki 4 millióval lehúzott 2 éve és erőszakkal fenyegetett. Különbséget tudok tenni cigány és cigány között, de a temperamentumuk és a kétszínűségük miatt nem könnyű azokkal dűlőre jutni, akiket nem ismersz évek óta. Így egyáltalán nem fogok megbízni semmilyen cigányban, aki elsőre látok. Ez nem rasszizmus. Ez egy empirikus, jogos önvédelem. Ugyan így nem bízok meg névtelen online boltokban sem, és olyan gombákban, amiket nem ismerek.
#6. Idézőjelet akkor használ a magyar nyelvtan, amikor másoktól idéz. Nem akkor, amikor saját gondolataival átsző egy történetet.
Legalább ezt tanuld meg!
A cigányok utálata nem rasszizmus, hanem tapasztalat. Nyilván oka van annak, hogy nem az arab gyros-osokat, a kínai ruhaboltosokat, az eszkimókat, az ausztrálokat vagy a skótokat utálják az emberek.
Persze vannak köztük normálisak is, de azért összességében nézve egy génhulladék faj, amely nem tud és nem is akar beilleszkedni.
Most őszintén, amikor öncélú erőszakról olvasol, vagy késelésről, vagy lincselésről, "tinikről", fémlopásról, öregezésről, családon belüli fajtalankodásról stb, vajon melyik népcsoport jut eszedbe és miért?
A cigányokkal szembeni utálat nem előítéleten, hanem ÍTÉLETEN alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!