Kötelességem lenne megvédeni egy nőt, ha azt látnám hogy bántalmazzák az utcán?
22#
Tudom.csak kíváncsi voltam arra az esetre is vonatkozik e a "minden nő bántott én miért segitsek rajtuk?" Elv
Annyi hülyeséget írnak válasznak, hogy borzalom.
Kedves Kérdező!
1. Kötelességed nincsen semmi a helyzetben, semmi olyan kötelesség, amiért felelősségre vonhatnának, ha nem teszed meg.
2. NEM szabad önbíráskodni és nem szabad erőszakot alkalmazni semmilyen szinten. Ha egyesek ezt értik a nő védelme alatt. Ha esetleg belekeveredsz és véletlenül sérülést okozol a támadónak, akkor téged hurcolnak meg. Rosszabb esetben a támadó előkap egy kést és leszúr. Egyik sem valami kedvező opció... Inkább menj haza és igyál meg egy sört, nézd meg a focimeccset és aludj egy jót.
3. Ha úgy gondolod, hívhatsz rendőrt. Ha van kedved és időd, akkor ezzel segíthetsz a legtöbbet.
4. Egy helyzetben soha nem tudhatjuk, hogy ki kezdte az agressziót. Attól, hogy valaki férfi (XY kromószómával rendelkezik) még nem biztos, hogy erőszaktevő. A nő (XX kromoszómával rendelkezik) is lehet erőszaktevő. Nincsen különbség a törvény színe előtt kromoszómák tekintetében, a cselekmény az cselekmény.
5. "Én odamennék, és segítenék...aki nőt bántalmaz, az nem férfi meg az se aki ilyenkor eltekint a másik irányba!"
Az férfi, akinek XY kromoszómája van. Ez nem jelent semmilyen kötelességet, férfi és nő egyenlő. Ha valaki nem tudja megvédeni magát, az így járt. Ha valaki megtámad valakit, az számoljon a büntetőjogi következményekkel.
Egy jogász.
Lehet lepontozni. A törvények számít, az okoskodás, "mit illik" nem.
29-es, látod, itt a gond a törvénnyel, hogy emberek vagyunk és nem foghatunk össze. Ha én látom, ahogy a te torkodon lenyomja valaki a jogász könyvedet, hogy "ezt neked meg a törvényednek" és én odamegyek, hogy segítsek a valagadon, akkor ez hol bűntett az én részemről? Jól elnáspángolom a támadód és remélhetőleg tanul belőle, hogy többet ilyen nem lesz, mert mindig van egy nagyobb hal. De ha hagylak téged ott megfulladni, akkor a támadód nem tanul belőle semmit, te meg így jártál. Megéri, ugye? Ez a baj a törvénnyel. Mégis mi a bánat alapon ne védhetném meg magam és másokat, ha van rá alkalmam? Marhaság. Ezért mondom, utcán pont leszarom a következményeket. Engem, ha valaki megtámad, akkor rommá verem és legrosszabb esetben fizetek pár ezer eurót a fogaiért, minthogy engem verjenek rommá és nekem nem fizetne senki, de ha fizetne se kéne az, hogy összeverjenek. Illetve mindenki csak addig nagy törvény tisztelő, amíg nem kerül éles helyzetbe, ahol rájön, hogy 2 opció van: él vagy hal, aztán máris értelmet nyer egy jó kis bal egyenes, jobb horog kombó, hogy túléld a napot.
Szóval igaz, amit 29-es beszél, de pont nem reális és ezért kéne változtatni törvényileg az önvédelmi dolgokon, mert egyszerűen semmi értelmük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!