Miért gondolják többen, hogy a tehetősebbeknek kötelességük támogatni a nincsteleneket? Miért volna ez alap elvárás?
Azért többségében, akinek van mit a tejbe aprítania, az tisztességesen megdolgozott érte. És azt ő érte el. Miért kellene ezért másnak felajánlania automatikusan? (Ha felajánlja, az erkölcsileg nagyon jó, de az az ő saját döntése)
És tényleg elég sokaknak azért nincs semmijük, mert folyton mástól várják a segítséget, ők maguk semmit nem tesznek azért hogy nekik is legyen.
Sajnos nem mindenki egyenlő, ezt el kell fogadni. Az állam rengeteg intézkedésével próbál segíteni.
Félreértés ne essék: aki kevésbé tehetős, az nem mindenki saját hibájából az, de aki nem is akar változtatni, azzal nem lehet mit kezdeni.
És itt a hangsúly, még egyszer, a kötelességen van. Szerintem nem kötelesség támogatni, csak lehetőség.
Nem kötelességük, csak a jó erkölcs ezt mondja.
Méghozzá azért, mert emberi társadalomban élünk.
Menj a fenébe kérdező. Komolyan.
Az ilyenek miatt tartunk ott, ahol.
Nyilván nem kell mindent felajánlani, de eltudod képzelni, hogy mondjuk a sztárfocista az Egyesült Királyságban vagy Spanyolországban hány családnak tudna segíteni egy havi fizetésének a töredékével?
De inkább elveri luxusautóra. Ugyanez igaz Mészárosra meg Viktorra.
Ezzel szemben meg ott vagyok én, aki a sz@ r 170 ezres fizetéséből is elutal 5-10 ezret a rászorulóknak.
Na ki a nagyobb seg.g.fej?
Nem elvárt semmilyen segítség, a gond az, hogy ma már a segítés a ciki és nevetséges.
1. Mert van aki nem nőtt fel, és miután nincs Anyu/Apu, így mástól vár segítséget.
2. Mert ezt látta a szüleitől
3. Hisztizni mindig könnyebb, mint tenni valamit.
#4-es, nem a kérdező a s.ggfej. Ha valakinek adományt adsz, de nem tud vele mit kezdeni, az nem fog rajta segíteni, sőt, még ronthat is a helyzetén. Nézd meg a lottónyerteseket. Van aki okosan megoldja, h ne legyen több gondja. De a többség elveri, és még nagyobb csődbe jut, mint a nyeremény előtt.
Ha valakin segíteni akarsz hosszútávon, akkor mit csinàlsz? Adsz neki naponta 1 halat, hogy függővé váljon tőled, vagy megtanítod halászni, hogy ne legyen több gondja?
Csak egy példa: [link]
17/L
8: ja és te azt gondolod, hogy minden esetben elherdálják a gyerek gyógyítására küldött pénzt?!?! Még annál is érzéketlenebb vagy, mint amilyennek képzeltelek.
"Néhányan lesz.a.rják a beteg gyereküket, ezért én egyiknek se segítek és másoknak sem kéne!" Ez aztán a logika!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!