Ha meghalunk tényleg lepörög a szemünk előtt az egész életünk?
Kutattam a témát, ez a halálközeli élmény egy jellemző, de az alagútjelenségnél némileg ritkább eleme. Nem tudni, hogy mindenki átéli-e, csak nem emlékszik rá (erre az elemre vagy akár az egész HKÉ-re), vagy pedig csak bizonyos emberek tapasztalják meg.
Mivel összefüggést találtak a fiatalabb életkor és a gyakoribb HKÉ között, hajlok arra, hogy ugyanúgy kiesik a memóriából, mint az álmok egy része.
Amikor az egyes idegsejtek meghalnak, így a memóriasejtek is (ez a nevük?), akkor abban a pillanatban, amikor az adott sejt meghal, lehet, hogy az emberke emlékképként, akár valóságként éli meg. Felvillan neki az a kép. Nem tudom, jól magyaráztam-e meg.
Akinek leállt a szíve, de visszahozták, az ő esete annyiban más, hogy annak az agyában, aki tényleg meghal, akinek tényleg vége, történhet még más egyéb is.
13
Az idegsejtek nem halnak el ilyen gyorsan, illetve egy idegsejt nem egy emlékért felelős, hanem idegsejtek sokasága (az agy egész területén) felelős egy bizonyos emlékért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!