Mi volt a legbosszantóbb indok, amiért nem kaptál meg egy munkát?
Tegyük fel, hogy visszahívtak vagy személyes meghallgatás során elmondták miért nem vagy alkalmas az adott munkára.
Nekem idáig az volt, hogy ugye személyes meghallgatás során közölték hogy azért nem vagyok alkalmas a "csomagolói" állásra mivel fel voltam mentve középsuliban helyesírásból és ez szerepel is az érettségi bizonyítványomban. Még közölték azt is, hogy a "tesztet"-se tudnám így kitölteni. 22/f
Nektek volt hasonló?
Diákmunkánál hogy nem vagyok elég szép. Jegyeket kellett volna ellenőrizni színházban.
Rendes munkánál hogy nőstény vagyok és úgyis szülni fogok. Amúgy nem akarok gyereket de ezt nem hitték el, egyébként meg x éve ezt elvileg nem kérdezhetik meg. Gyakorlatilag minden 2. helyen ez az első kérdés és bármit mondasz, nem hiszik el.
12
Azért az attraktivitás egy elég fontos szempont egyes munkahelyeken.
csomagolásra jelentkeztem, és közölték, hogy fiúk jelentkezését várják csomag PAKOLÁS miatt
nem így volt meghirdetve, és az sem volt kikötve, hogy csak fiúk tölthetik be a posztot (diákmunka volt, 7 órás, alkalmi)
"Diákmunkánál hogy nem vagyok elég szép. Jegyeket kellett volna ellenőrizni színházban."
Hú, ahhoz tényleg marha szépnek kell lenni.
Rendszeresen jártam színházba Pesten (vírus előtt), átlag 60+ korú hölgyek ellenőrizték a jegyeket.
Diákként nem volt 2 év munkaviszonyom, egy pár alkalmas diákmelóra jelentkezésem lett emiatt sikertelen.
Később szintén pályakezdők jelentkezését várjuk, nem baj ha nem dolgoztál még ebben a munkakörben, mindenre is betanitunk, majd interjún ugye dolgoztam már ilyet, mondom nem, nos akkor köszönjük h eljött XD ?
Illetve hivatalos személyként a főnökség egy olyan intézkedésre kötelezett ami számomra 5 év letöltendő lett vna, mondtam nem, keressetek erre más balekot, másnap aláirtam a közös megegyezéses felmondást a legnagyobb örömömre, hisz eleve felakartam mondani.
Többször volt ilyen, mert már nem vagyok mai csirke:
1. Friss diplomásként az akkori APEH-nál: Nincs benne gyakorlatom, először menjek el a versenyszférába dolgozni, céghez, és majd utána. (Egyrészt akkor volt már 9 év gyakorlatom a munkámban, mindössze a diplomám volt friss.) Aztán úgy megszoktam a versenyszférát, hogy benne is maradtam.
2. Gyerekes férfihez (özvegy) mentem feleségül. Pestre költöztem hozzájuk, amikor munkahelyet kerestem, az volt az egyik helyen az érv, hogy a két gyerek biztosan kiszívja belőlem a vért is, nem fogom megállni a helyem náluk (pénzügyi osztály).
3. Amíg előtte levelezőn végeztem a főiskolát, akkor azért nem tudtam váltani, mert nekik nem kell olyan, aki továbbtanul.
4. 36 évesen, közgazdász diplomával és adószakértői végzettséggel, gyakorlattal: ők fiatalabbat szeretnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!