Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted is sokat szenvednek...

Szerinted is sokat szenvednek a fiatalok a járvány alatt?

Figyelt kérdés

14-18 éves kor között iskolába kellene járni, de nem csak a tanulásért hanem hogy barátokat szerezz. Szerelmesnek kell lenni, szórakozni kellene, kipróbálni sok mindent. Tágítani kellene a látóköröd, feszegetned a határaidat. Ebben a négy évben annyi élményt és tapasztalatot kelle gyűjtened, amelyből egész hátralévő életetből táplálkozni tudsz.

És most ez az egész egy generáció életéből kimarad.Nem járnak iskolába, este 8-kor otthon vannak-korábban se igazán mászkálnak el-nincs hova. Egy generáció, amely életéből kimarad szalagavató, ballagás stb.

Akik nem ismerik az osztálytársaikat, és akik számára a randi legfeljebb a szobában való kuporgással egyenlő.

2021. febr. 22. 09:04
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
53%
Én valahol örülök neki. Eddig is volt, akinek így telt az egész élete, mert ilyen vagy olyan okokból a menőbb kortársaik kiközösítették őket. Eddig ők mindig le voltak írva, perifériára szorultak, senkit se érdekelt, min mennek át. Most minden fiatal egyformán megtapasztalja, milyen is egy ilyen élethelyzet, és talán normálisabban viszonyulnak majd egymáshoz később (a kevésbé menőkhöz is)...
2021. febr. 22. 09:52
 12/33 anonim ***** válasza:
43%

nem marad ki az életéből, mert nem fog ez 10 meg 4 évig tartani, hogy egész gimi kiessen.

többet szenved, aki intenzívre kerül vagy meghal valakije

2021. febr. 22. 09:52
 13/33 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem akinek volt rá lehetősége, az eddig is tágította-feszegette a barátnőjét. Akinek nem, az az iskolában sem jutott hozzá soha.

Barátokkal ugyanúgy találkozhatnak, senki nem tiltotta meg.

2021. febr. 22. 09:53
 14/33 anonim ***** válasza:
90%

"tágította-feszegette a barátnőjét"

Khm, 13-as, ugye ez valami elírás vagy átvitt értelmű kifejezés. Vagy szó szerint értsük? :-))))

2021. febr. 22. 09:58
 15/33 anonim ***** válasza:
72%
#13 iskolásoknál nem úgy működik a dolog, hogy félévente összejöttök beszélgetni. nagyon sokat jelent a napi vagy majdnem napi szintű kapcsolat a társakkal a szocializációban. nekem minimum fél óra buszozásra lakott minden osztálytársam, teljesen meg lennék most lőve.
2021. febr. 22. 09:59
 16/33 anonim ***** válasza:
22%

Félévente jössz össze a barátaiddal? Amikor én voltam gyerek, suli után mindig találkoztunk. Vagy ez mára megszűnt? Kétlem.

Akkor miben szenvednek hiányt?

2021. febr. 22. 10:01
 17/33 anonim ***** válasza:
51%
De kérdezd meg azokat is, akiket halálra szekáltak eddig a suliban. Ők nem vágynak rá annyira, hogy újra találkozzanak minden nap a bántalmazóikkal. Nekik ez az állapot a mennyország.
2021. febr. 22. 10:03
 18/33 anonim ***** válasza:
39%
Kiesik nekik a fiatalsàguk.
2021. febr. 22. 10:28
 19/33 anonim ***** válasza:

"Amikor én voltam gyerek, suli után mindig találkoztunk. Vagy ez mára megszűnt? Kétlem."

amikor én voltam középiskolás, a fél osztály kollégiumban lakott, őket nagyon összekovácsolta a kolis élet, noha lakhely tekintetében ők estek egymástól a legmesszebb.

a maradék egy része szintén bejárós volt más falvakból és településrészekből, és a barátait legfőképp a suliban (vagy suli után) látta nap mint nap.

hallgatlak, hogy bandáztok így a barátaiddal "suli" (azaz digitális tanórák) után? buszoztok távolságtól függően napi 0.5-2 órát?

2021. febr. 22. 11:35
 20/33 anonim ***** válasza:
20%
Igen, buszoztunk, mert látni akartuk egymást. Aztán az esti busszal hazamentünk. Nagy tett! Vagy már nem járnak a buszok?
2021. febr. 22. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!