Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az új generációnak nem kéne...

Az új generációnak nem kéne környezettudatosabbnak lennie? Én úgy látom hogy egyre több szemetet termelünk, és csöppet sincsen megnyugtató tendencia.

Figyelt kérdés
Nyitottam egy TBSZ-t a CIB-nél, amit még semmire nem is használtam, és megszámoltam több mint 60 oldalnyi A4-es papírt nyomtattak ki nekem, és ugyanannyit maguknak! Tegnap szemüveget csináltattam, és a megrendeléshez 16 oldalnyi papírt nyomtattak ki. A nygapám idejében mindezt elintézték volna egyetlen féltenyérnyi cetlivel, amire ráírják a nevet és hogy amikor lehet érte jönni. Ez nagyon durva, több tízezerszeres szorzó, több tízezerszer több papírszemét. Nem a szelektív gyűjtésre kéne energiát fordítani, mert ha megfeszülünk is alig tudunk a szelektív gyűjtésen pár százalékot javítani, miközben ezerszer ezerszer több szemét keletkezik. A folyamatokat kén környezethatékonyabbá tenni, és a levelek végén hogy ezt ne nyomtasd ki, az kevés, mert én nem szoktam leveleket kinyomtatni, soha meg sem fordult a fejemben, hogy egy e-mail kinyomtassak, nem ez amivel ezerszeres javulást le lehet érni. Jó ez is kell, de ami igazán kéne, azzal senki nem foglalkozik.

2021. febr. 19. 11:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem éppen az ellenkezőjét kéne csinálni.

Ugyanis a probléma a 8 milliárd ember; ennyi ember nem élhet elég környezettudatosan ahhoz, hogy az fenntartható legyen.

Úgyhogy én amondó vagyok, hogy ki kell maxolni a fogyasztást, a környezetpusztítást, és ha eléggé sikerül tönkretenni, akkor az élhetetlen környezet miatt radikálisan le fog csökkenni az emberiség lélekszáma. Azzal együtt a környezetpusztítás is radikálisan visszaesik, tehát a környezetnek lesz ideje regenerálódni, és újra gyarapodásnak és fejlödésnek indulhat az emberiség maradéka.

2021. febr. 19. 21:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Pont a mostani generációban divat a hulladékmentesség, a 45+-osok azok, akiket alig lehet rávenni ilyen dolgokra, tisztelet a kivételnek.
2021. szept. 2. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!