Az intelligens ember depressziós, az ostoba ember boldog. Egyetértetek ezzel a mondással ?
" Egy "okos" ember rohadtul máshogy funkcionál, mint a környezete, nehezen tud beilleszkedni."
Uramisten, ez egy baromi nagy ostobaság!
10-es! Le kéne venni a szemellenzőt! Egyáltalán nem ritka az okos és boldog ember. Sőt!
A tefélék a kivételek - csak ezt nem fogod soha beismerni. Ugyebár a kognitív disszonancia elnyomása tökéletesen működik!
"Minden általánosítás bullshit!"
Azt ugye tudod, hogy ez is egy általánosítás?? ("Minden...")
Te biztosan boldog ember vagy! :D
Intelligensnek tartom magam és alapvetően igen, több kockázatot, nehézséget látok az egyes dolgokban, ezért több dolog is aggaszt. Az intelligens ember általában tervez, fel akar készülni a legtöbb eshetőségre, mérlegel. Ebben sajnos benne van az, hogy érzékenyek vagyunk az intő jelekre és a negatív dolgokra. Ráadásul sok intelligens ember vállalja túl magát vagy dolgozik olyan munkakörben, ami stresszel, erős szellemi igénybevétellel jár és nagy felelősséget is jelent. Értelemszerűen ez tud nagyon nyomasztó lenni.
Boldog tudatlanság, szokták mondani... Mindennek ellenére szerintem egy intelligensebb ember jobban is tudja ezt menedzselni, alapvetően az intelligencia egy jó védőfaktor egyes kutatások szerint a különböző mentális problémákra (a hangulatzavarokra is). Szóval úgy gondolom, valahol inkább hozzáállás kérdése az egész, azt pedig ne felejtsük el, hogy a depresszióhoz hajlam is kell. A kevésbé intelligens emberek többsége sajnos rendkívül alulfizetett, nagyon sokaknál nincs pénzkultúra és azért a létbizonytalanság érzésénél kevés más dolog sodor mélyebbre.
Szerintem nek különül el ilyen élesen ez az egész. Nem hiszem, hogy az intelligencia lenne a kulcs, sokkal inkább az önismeret, önszabályzás. Lényegében mikor szakemberhez jártam (nem használtam gyógyszert, szezonális depresszióm van), akkor is azt tanultam meg, hogy hogyan kell megfelelő mechanizmusokat használni ahhoz, hogy tudatosítsam és uraljam a saját ismert, nem tudatos bajom.
15:19
Amit irtál a számból vetted ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!