Mit jelent az, ha valaki nőgyűlölő?
Napokban kifejtettem egy társaságban a véleményemet gyerekvállalással és azzal kapcsolatban, hogy szerintem mik egy nő kötelességei. Addig el sem juthatott a "vita", hogy ezek mik lehetnek, mert már ott a torkomnak estek, hogy egyáltalán kötelességeket említettem, hiszen szerintük mindenki azt csinál, amit akar.
A lényeg viszont nem ez, hanem hogy egy ponton megkaptam, hogy "nőgyűlölő" szöveget nyomok. Én nem engedtem el ezt a megjegyzést és követeltem az illetőtől, hogy fejtse ki, mire gondol, de erre nem került sor, csak a további személyeskedésre. Másvalaki azt mondta, szerinte azért, mert nők ellen beszélek. Mondtam, hogy nyilvánvalóan semmit nem mondtam a nők "ellen", hanem kötelességekről beszéltem, amit természetesen férfi részről is meg lehet és kell vizsgálni.
De ha egy nő a férfiak kötelességeiről beszél - amik terjeldelemben jellemzően jóval túlnyúlnak a női listán -, akkor mégsem kapja meg, hogy ő férfigyűlölő.
Olyan szerencsétlen lúzer, akinek nem sikerül barátnőt szerezni...
És elkezd olyan teóriákat gyártani (lsd. egy mai korábbi kérdésnél), hogy minden nő hülye, stb. stb....
Kognitív disszonancia elnyomása.
7: szerintem amit meg te nem értesz, az elsősorban a kérdés, ami nem arra vonatkozott, hogy vita legyen ab ból, hogy kinek mik a kötelességei. Nőgyűlöletről beszéltem és arról, hgoy miért következik abból, hogy igenis kötelességei vannak valakinek a társadalom felé (is), és hogy én ezt megmelítem az, hogy utálnám az adott nemet vagy illetőt.
A ti definíciótok szerint egyébként most éppen férfigyűlölőek vagytok, hiszen kaptam most is mindenféle jelzőket a feldühödött, önrendelkezésükben sértett nőktől. Ettől a tények mondjuk még nem változnak.
Nekem semmilyen kötelességem nincs abból a tényből fakadóan, hogy vagina vagy pénisz van a lábaim között. Olyan kötelességeim vannak, amiket én vállaltam magamnak, mert én úgy döntöttem, pl. aláírtam egy munkaszerződést, vagy a párkapcsolatomban megállapodtunk valamiben és ahhoz tartom magam, vagy a társadalommal szemben olyan alapvető dolgok, hogy nem okozok kárt másoknak.
Szóval tartsd meg magadnak nyugodtan a listádat, amin extra feladatok szerepelnek, csak mert x neműnek születtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!