Mi a véleményetek a pletykálkodó emberekről? Ha valaki rendszeresen pletykál az mit árul el róla? Mit tesztek, ha pl ti vagytok a pletyka tárgya (mondjuk pl egy munkahelyen)?
Figyelt kérdés
2021. febr. 14. 19:40
11/17 A kérdező kommentje:
azt nem értem, hogy miért érzi magát jól attól a pletykáló, ha másokat beszél ki?
2021. febr. 14. 20:39
12/17 anonim válasza:
11: Szerintem azért, mert így a másik felé kerül, úgymond hatalma van felette és leigázza.
Egy nagyon aljas rosszindulatú pletyka gyakorlatilag egy egész emberéletet tehet tönkre.
Nagyon mocskos emberek, az ilyen pletykás rohadékok kár, hogy megszülettek..
13/17 anonim válasza:
Hmm, nekem van ilyen ismerősöm, de nem másokat beszél ki, vagyis hogy mondjam. Őt az "izgatja" ha tudhat mindent, ha övé az információ. De ez lehet tök semleges is. Mondjuk látja, hogy valahol építkeznek, megkérdezi, mi lesz, és utána alig várja, hogy mindenkinek elmondhassa, hogy Aldi épül a sarkon.
14/17 anonim válasza:
Ellenszenvesek számomra az ilyen emberek, ezért, amennyire csak lehet, kerülöm őket. Ha ez mégsem sikerülne valamilyen okból kifolyólag, akkor nagyon figyelek arra, hogy mit mondok a füle hallatára.
15/17 anonim válasza:
Sekélyes személyiség, aki màs bajànak örül.
16/17 PetheD válasza:
Én különbséget szoktam tenni rosszindulatú és semleges pletyka között. Bár a gyakorlat azt mutatja, sokszor van átfedés. A rosszindulatú sem mindig rosszindulatból fakad, legalábbis nem biztos, hogy tudatos. Hogy mi a jó benne? Talán, hogy az információ birtokában valaki fölé kerüljön, vagy szimplán tájékozottnak tűnjön. Vagy valamilyen defekt. Tény, hogy a pletykával könnyen tönkre tehetik mások életét. Érdekes volna tudni, hogy van-e összefüggés bizonyos személyiségtípusok, a szocializáció és a pletyka között.
17/17 anonim válasza:
Szerintem nincs ezzel semmi baj. Sőt,én kimondottan szeretek pletyizni :) Jó úgy megkezdeni a reggelt egy kávéval, hogy közben jól kibeszélünk másokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!