Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hisztek a Sorsban, a sorsszerű...

Hisztek a Sorsban, a sorsszerűségben egy ember életében ? Kifejtem bővebben, olvassátok el az egészet.

Figyelt kérdés

Itt most nem arról beszélek, hogy az ember állandóan a körülményeket okolja mindenért, vagy mutogat másokra. Nagyon sokáig az volt a meglátásom, hogy az ember maga választja a Sorsát. Azonban minél jobban telik az idő és idősödöm, kezd átfordulni a gondolkodásom és egyre inkább az a benyomásom, hogy valójában a Sors választja az embert.

Minden ember egyedi és megismételhetetlen, minden embernek van valami sorsfeladata szerintem, ami alá minden rendelődik. Ahogy múlik az idő, szerintem ez egyre inkább kezd kikristályosodni, hogy valakinek mi a rendeltetése, feladata, "hivatása" az Életben.

Ha valamire nem rendeltetett az adott személy, akkor az Élet állandóan STOP táblákat és piros lámpát fog neki felmutatni, ezzel próbálva leállítani őt. Magyarul a zöld jelzés felé kell, célszerű haladni. Máskülönben kudarcra van ítélve az összes próbálkozás.

Az, hogy az ember megtalálja a Sorsfeladatát, nagyon hosszadalmas és verejtékes, nehéz munka. Lehet, valaki csak 30, 35 éves korában találja meg, de ez egyénileg változó. Minden ember eltérő adottságokkal rendelkezik, eltérő genetikai készlet, különböző személyiség, más-más családi háttér. Mindenki hoz valamit a családból, a vérvonalból, traumák öröklődhetnek generációról generációra. Az se mindegy, ki milyen országba, szegénységbe, vagy gazdagságba születik. Aztán nem lesz ugyanolyan az életútja egy olyan embernek, akinek súlyosan traumatizált az élete, mint egy olyannak, aki előtt ki van kövezve az út simán. Valószínű ennek a 2 embertípusnak másak a feladataik.

Annak, akit állandóan piszkálnak, vagy bántanak, csúfolnak, valószínű más utat szán neki a Sors, mint aki csak zöld jelzéseket kap minden egyes megnyilvánulására. Szerintem 1 ilyen nagy feladat van mindenkinek, és addig nem lehet igazán boldog az ember, amíg meg nem találja a valódi rendeltetését. Persze, sokféle cél lehet, de van 1 FŐ CÉL, FŐ FELADAT, ezek mellett persze több kisebb is lehet.

2021. febr. 11. 11:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Én nem a sorban hiszek, hanem abban, hogy az embernek vannak belső mechanizmusai s a tudatalatti döntéseivel ezek felé tereli magát.

hasonloak ezek a szokáshoz csak mélyennek, árnyaltabbak, stb. Ugyanakkor lehet rajtuk változtatni igy nem feltéelenul az lesz amit ezek a sornak nevezett mechanizmusok "diktálnak"

2021. febr. 11. 13:27
 22/29 A kérdező kommentje:

Oké, tegyük fel, nincsen Sors, akkor hogy lehet, hogy érdekes módon mindig ugyanazok az emberek kerülnek bajba ?

Nagyjából már születésünk pillanatában eldőlt a létezésünk, mire vagyunk determinálva, miket fogunk elérni az életben, már akkor le van játszva minden.

Amúgy a szabad akaratunk kb annyiban merül ki képletesen szólva, hogy Colát, vagy Pepsit iszunk-e. Ez olyan "mintha" szabad akarat, első ránézésre úgy tűnik, mintha lenne, de ha jobban megkapargatjuk a felszínt, rájövünk, hogy dehogy van, ez egy átverés, gyakorlatilag nincs szabad akarat.

Mert névleg eltérő a Pepsi és a Cola, de gyakorlatilag ugyanaz a kettő.

2021. febr. 11. 14:04
 23/29 A kérdező kommentje:
De ez csak az én személyes véleményem.
2021. febr. 11. 14:08
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
de hisz ép ezt magyaráztam meg a 21 es válaszban
2021. febr. 11. 14:10
 25/29 A kérdező kommentje:
Igazából szerintem tök mindegy, mit akar az ember, vagy mi az elhatározása, ha rossz úton jár, vagy nem a rendeltetésének megfelelő utat járja, akkor az Élet így vagy úgy, de le fogja állítani, akár drasztikusan is.
2021. febr. 11. 14:22
 26/29 anonim ***** válasza:
95%
Az élet a kisebb-nagyobb döntéseink következményeiből adódik össze, némi véletlennel megspékelve amikor a mi döntéseink összefonódnak más emberek döntéseivel. Ennyi, nem több, nincs sors, isten vagy eleve elrendelés, ebbe csak azok a gyáva, gyenge emberek kapaszkodnak, akik képtelenek vállalni a felelősséget a sorsukért. Nem tehetünk mindenről, ami velünk történik, de minden saját döntésünkért csak mi vagyunk a felelősek.
2021. febr. 11. 15:12
 27/29 anonim ***** válasza:
A sorsban hiszek, de csak a negatív értelmezésében, tehát, hogy rossz dolgok történnek vannak, az sorsszerű, de a jó dolgokra ezt nem tartom valószínűnek.
2021. febr. 11. 17:54
 28/29 anonim válasza:

Én úgy gondolom, a “sorsunk” addig fog kísérni minket, ameddig nem vesszük észre, és vagyunk hajlandóak változtatni valamin. (Legfőképp magunkon.)

Pl.: Egy lányt kiskorában bántalmazott a nevelőapja. Úgy tűnhet, hogy neki ez “rendeltetett”, mert innentől kezdve folyamatosan akaratlanul sodorja bele magát az áldozatszerepbe, talán még párkapcsolatot sem tud létesíteni a történtek miatt. Ezek szörnyű dolgok és szerencsére nem mindenkivel történnek meg, DE az már mindenkinek a maga felelőssége és döntése, hogy mit kezd a magával hozott “csomagjával”. Ha a “sorsra fogja”, vagy nem tudasítja magában, hogy valami nem jó, akkor lehet, hogy emiatt boldogtalanul éli le az életét, viszont ha képes szembenézni önmagával, akkor munkával kitörhet a szerencsétlen körülményekből, és máris nem ő lesz a lány, akit a sors áldozatnak teremtett. Ha 1 lábbal születik, mondhatjuk, hogy “veri a sors”, de az, hogy hagyja magát ebben a milliőben, hogy ő a szerencsétlen, aki csak erre teremtetett, vagy képes meglátni a lehetőségeket, máris eldönti, hogy mi hogyan skatulyázzuk be őt. Szegény szerecsétlennek, vagy egy erős harcosnak.

Úgy gondolom, amit sorsnak nevezünk, az valójában az élethez való alkalmazkodás képessége. Valaki szerencsétlenebb körülmenyekből indul ki, de a fő kérdés, hogy ki hogyan alkalmazkodik. összességében mindnekinek megvan a maga keresztje.

2021. febr. 15. 22:26
 29/29 anonim ***** válasza:

A szavazatarányokat látva azt kell hogy mondjam, ilyen meggyőződéssel jobban jártál volna ha az ezo kategóriába írtad volna ki a kérdést. Ott megtaláltad volna az embereidet.

Úgy tűnik, itt a többség két lábbal áll a földön :)

2021. febr. 15. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!