Hisztek a Sorsban, a sorsszerűségben egy ember életében ? Kifejtem bővebben, olvassátok el az egészet.
Itt most nem arról beszélek, hogy az ember állandóan a körülményeket okolja mindenért, vagy mutogat másokra. Nagyon sokáig az volt a meglátásom, hogy az ember maga választja a Sorsát. Azonban minél jobban telik az idő és idősödöm, kezd átfordulni a gondolkodásom és egyre inkább az a benyomásom, hogy valójában a Sors választja az embert.
Minden ember egyedi és megismételhetetlen, minden embernek van valami sorsfeladata szerintem, ami alá minden rendelődik. Ahogy múlik az idő, szerintem ez egyre inkább kezd kikristályosodni, hogy valakinek mi a rendeltetése, feladata, "hivatása" az Életben.
Ha valamire nem rendeltetett az adott személy, akkor az Élet állandóan STOP táblákat és piros lámpát fog neki felmutatni, ezzel próbálva leállítani őt. Magyarul a zöld jelzés felé kell, célszerű haladni. Máskülönben kudarcra van ítélve az összes próbálkozás.
Az, hogy az ember megtalálja a Sorsfeladatát, nagyon hosszadalmas és verejtékes, nehéz munka. Lehet, valaki csak 30, 35 éves korában találja meg, de ez egyénileg változó. Minden ember eltérő adottságokkal rendelkezik, eltérő genetikai készlet, különböző személyiség, más-más családi háttér. Mindenki hoz valamit a családból, a vérvonalból, traumák öröklődhetnek generációról generációra. Az se mindegy, ki milyen országba, szegénységbe, vagy gazdagságba születik. Aztán nem lesz ugyanolyan az életútja egy olyan embernek, akinek súlyosan traumatizált az élete, mint egy olyannak, aki előtt ki van kövezve az út simán. Valószínű ennek a 2 embertípusnak másak a feladataik.
Annak, akit állandóan piszkálnak, vagy bántanak, csúfolnak, valószínű más utat szán neki a Sors, mint aki csak zöld jelzéseket kap minden egyes megnyilvánulására. Szerintem 1 ilyen nagy feladat van mindenkinek, és addig nem lehet igazán boldog az ember, amíg meg nem találja a valódi rendeltetését. Persze, sokféle cél lehet, de van 1 FŐ CÉL, FŐ FELADAT, ezek mellett persze több kisebb is lehet.
"Hisztek a Sorsban...?"
Először úgy olvastam: "Hisztek a Sorosban .....?"
Megtévesztő az a nagy betű.
:-)))))))))
Nem hiszek ilyesmiben.
Szerintem te azt a jelenséget hiszed "sorsnak" hogy a legtöbb embernek a gyermekként kapott szocikulturális mintái, család anyagi helyzete, örökölt tulajdonságai, képességei valamilyen szinten determinálják az ő jövőbeli életét. Amiből nagyon sokan nem tudnak kitörni, de természetesen vannak erre ellenpéldák.
Ebben szerintem az ég világon semmi természetfeletti dolog nincs mint "eleve elrendelt sors" vagy bármi hasonló.
4: Most hozok egy nagyon egyszerű, primitív és lebutított példát.
Nem mindenki Beyonce. Ehhez képest rengeteg fahangú és karizmátlan ember jelentkezik az X-faktorba, hangja 0, tehetsége 0, nincs személyisége, és antisztár, antiénekes. Mégis ott égetik magukat, mert egyszerűen nekik NEM ez a Sorsuk, sorsfeladatuk, ők nem ezt hozták, nem erre vannak predesztinálva, nem erre hivatottak. Az Élet pedig fel is mutatja nekik a vörös jelzést, hogy állj.
De számtalan, milliónyi példát lehetne felhozni, csak hirtelen most ez jutott eszembe, de hosszú lenne az ilyen lista.
Vagy egy másik példa, egy erősen traumatizált ember, aki mondjuk sok bántást kapott életében, eleve mínusz előjellel áll majd az Élethez. Hiányozni fog belőle a bizalom, az Ősbizalom. Míg megint másnak aranyból, meg gyémántból van kikövezve az útja és csak megszületnie volt nehéz. De vannak tipikus áldozattípusú emberek, akik gyakorlatilag arra születtek, hogy kihasználják. bántsák őket- ez tudom most így elég morbid, de gyakorlatilag nekik ez a Sorsuk úgymond.
Vagy lehet valaki emberekkel akar foglalkozni életében, mert olyan erős benne a gondoskodó, anyai ösztön. Nem mindegy az sem, mit lát egy gyerek az életében. Akárhogy is, szerintem van sorsszerűség és nagyon sok a meghatározó komponens, összetevője ennek, valahogy mint egy matematikai számítás, egyenlet, amelynek részei, összetevői meghatározzák magának az egyenletnek a kimenetelét.
"Vagy egy másik példa, egy erősen traumatizált ember, aki mondjuk sok bántást kapott életében, eleve mínusz előjellel áll majd az Élethez. Hiányozni fog belőle a bizalom, az Ősbizalom. Míg megint másnak aranyból, meg gyémántból van kikövezve az útja és csak megszületnie volt nehéz. De vannak tipikus áldozattípusú emberek, akik gyakorlatilag arra születtek, hogy kihasználják. bántsák őket- ez tudom most így elég morbid, de gyakorlatilag nekik ez a Sorsuk úgymond."
Ez mondjuk pont bullshit, mert ezekből ki lehet fejlődni, persze nyilván iszonyatos munka kell hozzá, meg valószínűleg szakember segítsége, de ezek messze nem olyan dolgok mint hogy aki nyaktól lefele teljesen le van bénulva, az biztos nem lesz már olimpiai bajnok úszó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!