Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nekem miért nincs szükségem...

Nekem miért nincs szükségem szeretetre?

Figyelt kérdés

Valamilyen szinten társaságra, mások segítségére természetesen van. De szeretetre, empátiára nincs. Mit gondoltok erről? Nem is igazán a miért a kérdés, hanem az, hogy hogyan tudtam magamban a szeretet iránti szükségletet ilyen jól eltörölni? Pedig lenne aki szeretne, de nincs rá szükségem, nem is tudom érzékelni. Van az az állapot, amikor elfojtod ezt a vágyat és egy idő után kitör belőled az egész. De nekem nem ilyen, nem olyan, mintha egy dobozba próbálnám elzárni, hanem olyan, mintha a szeretet, ami érkezik, az egy feneketlen lukba esne, egy hatalmas űrbe, ami soha nem telik meg. Szóval nem vívok belső csatákat, hogy elfojtsam, természetesen jön ez az egész. Azokat se lököm el, akik szeretni akarnak, pusztán nem jelent semmit a szeretetük. Ti mit éreztek, amikor nem vagytok szeretve, szenvedtek tőle, vagy nektek sincs rá szükségetek? Hogyhogy nekem nem okoz szenvedést a hiánya? Vagy egy idő után senkinek se okoz?

Tisztában vagyok vele, hogy ez ilyen védekezési reflex izé. Nem ez a kérdés, hanem az, hogy hogyan tud nekem ez ilyen hatékonyan és stabilan működni.

2021. febr. 6. 13:57
 1/8 anonim ***** válasza:
4%
Balázs te vagy az?
2021. febr. 6. 14:11
 2/8 anonim ***** válasza:
23%
Mert nem tudsz adni,így kapni sem .
2021. febr. 6. 14:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem a Balázs vagyok. Amúgy ő ki? Egy csomó kérdés alatt látom, hogy Balázs te vagy az? Ő tényleg létezik? Vagy csak sok a hasonló kérdés, és azt hiszitek egy ember írja?
2021. febr. 6. 14:31
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

3

Ez csak amolyan paranoia. Szerintem a túlzott gyakorizás tünete.

2021. febr. 6. 14:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki Balázs még. A többi kérdésnél nem én kérdesztem. Mondjuk 50% esélye volt mert vagy te vagy a Balázs vagy nem.
2021. febr. 6. 14:43
 6/8 anonim ***** válasza:
36%

5

Adalbert te vagy az?

2021. febr. 6. 14:48
 7/8 anonim ***** válasza:
88%
Igen!
2021. febr. 6. 14:50
 8/8 anonim ***** válasza:
73%
Én is ilyen vagyok, valahogy kiégnek emberek a társadalomból, az emberi közösségből, megutálják a közeledést, csalódottságok, talán ez leget mögötte.
2021. febr. 6. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!