Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnék spórolósabb...

Hogyan tudnék spórolósabb lenni? Szórom a pénzt?

Figyelt kérdés

Budapesten élek társbérletben, mindennel együtt havi 100 ezer a lakhatásom. Gyógyszer és telefon 15 ezer havonta plusz 10 ezer a bérletem. Fizetek egy iskolát, az havi 23 ezer forint. A fizetésem nettó 230 ezer forint. Hónap végére nemhogy egy fillérem nem marad, de nézni kell azt is, mikor mit eszem. Rossz embernek érzem magam emiatt, bűntudatom van. Úgy érzem nincs önuralmam a spóroláshoz.

Van itt olyan, aki meg tudta rendszabályozni magát és spórolós emberré lett? Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 5. 20:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Max ugy tudsz sporolni hogy olcsobb szobat keresel (kintebb vagy jarj biciklivel hatha nem lopjak el:P

Amugy sok mindenen lehet sporolni ha nezegetsz minimalista kornyezettudatos tippeket videokat de ezek aprosagok pl en szodabikarbonaval kivaltottam a dezodort tökéletesen szagtalanit (az elején még krémmel kentem elotte de már nem kell) mososzert, sampont is ki lehet vele valtani. Tusfurdo helyett a tovabb tarto termeszetesebb szappan, öblítő hajlak hajhab már csak fölösleges vegyszer a szememben stb.

de erre a 'minimalista eletmodra' 'nowaste' ugysem vagy nyitott

En mondjuk elvezem (kb olyan lelkes vagyok mint a Touati Karen, youtubos az ezzel kapcsolatos videoiban.(most a teljesen sampon nelkuli videojat probalom nagyon szép haja van pedig csak vizzel mossa:) szoval igy egy jo ideje csak kajára/lakhatasra költök de nekem ez kihivas nem kenyszer .. biciklivel is jartam amig nem dolgoztam tul sok fizikait hogy mozogjak stb

2021. febr. 6. 22:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Kajan úgy tudsz spórolni, h megnézed, h mi kerül a legtöbbe kilogrammonként. Ra fogsz jönni, h a hús után a felvágottak es a sajtok kilónkénti ara a legmagasabb. Ebbe az 'olcsónak' hitt virsli is beletartozik. Ebből automatikusan következik, h ha ezeket hajlandó vagy elhagyni/lecsokkenteni a fogyasztást, maris spóroltál. Ezen felul pl 500g Bab, lencse, sárgaborsó, gersli 200-450ft/zacsko korul mozog. Ezek azaz élemiszerek tele vannak rosttal, egészségesek, zeró koleszterin van bennük es tele vannak fehérjével is. A lényeg az, h ne vegyél meg semmit, aminek kilója 1000 ft felett van. Hús terén is 1000 ft/kg alatt javaslom: csirkemaj pl. De figyelj oda, h pl csontos húst ne vegyél, m a csontot nem tudod megenni tehát spórolás szempontjabol pénzkidobás. Ami meg nagyon finom es olcsó, egészséges, tele van rosttal: cékla (200ft/kg), sárgarépa (180ft/kg), sutotok (250ft/kg) a Primaban- ezekből szuper kajákat lehet készíteni. Reggelire zabkása (500g/220ft Aldi) Készíts menutervet, porciózzál pl. egy főre a hús 18dkg az 1 adag hivatalosan - tudtad ezt? Ez azt jelenti, h 1 kg hús 5 adagra elég. Tehát igazából bele tud férni a kaja keretedbe. A lisztet/cukrot ne egyed, m csak éhes leszel tőle. Ha megis szereted a kenyeret, vegyél a jogfogason/vateran egy kenyersutorgepet. 1 kenyér ki tud jönni 100-150 ft-bol, attól függően, h milyen alapanyagokat használsz pl magvak, szárított paradicsom, vagy sima fehér kenyér. Kóla 400ft/uveg helyett vegyél szorpot, vagy hagyd el teljesen. En leszoktam a diétás kolarol. Regen 4 üveggel megittam egy heten. Ehelyett rászoktam a teara (a Sparban lehet kapni Budget sajatmarkas teakat, finomak es 120ft/doboz. Kamilla, gyumolcstea stb. A legalsó polcon van)

Szorakozas: minden zárva, megis mi a bánatot lehetne kezdeni magunkkal ingyen? Na kérem: kezdj el futni/kocogni a szabadban. Igen, 3 fokban is lehet futni. En január közepe járok. 4 km-rel kezdtem es most mar 6.5km-t kocogok. Youtube-rol csomó mindent meg lehet tanulni. Pl jogazni, meditálni, lehet otthon tornázni (Rubint Rekanak vannak jo videói) Es mindezt tok ingyen. Plusz ha van meg több időd, szerintem tok jo ilyenkor nyelveket tanulni, angolul nézni filmeket online. Ez is mind ingyen van.

Remelem, h segítettem. Puszillak

2021. febr. 9. 15:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia, 12-es vagyok.

Meg azt elfelejtettem írni, h piacon minden olcsóbb es finomabb, mint a hyperekben. Javaslom meg a savanyuzaposztas Eteleket. Tudtad azt, h Nyugat-Európában a savanyított káposzta superfoodnak lett titulálva? Keress ra a neten: 'sauerkraut superfood' - mindjárt másképp nezel a korhelylevesre ;-)

Ha élnek meg nagyszülők, hívd fel őket (amúgy is jól esne nekik az erdeklodes) es kérdezd meg őket, h ok hogy spórolnak. Ok az igazi nagyagyuk ezen a teren.

Ha szereted a friss ezeket, csiráztass otthon. Szórakoztató, szuper egészséges es olcsó.

Kell hozza: 1 db közepes befottes üveg, nagy mullap (patikában 180 ft) olyan meretu, ami a befottes üveget bőven befedi, befottes gumi. A csiráztatni való magvakat meg tudod venni egy egészség boltban, fitjtekaban pár 100 forintért. Nézd meg Youtube-on, hogyan kell csiráztatni, tok egyszerű es jo móka!

Ha mar belejottel, vehetsz több fele magot es rotációban csinálhatsz akar 3-4 fele csirat is, úgy h minden másnap indítasz egy uj csirázást. En a retekcsirát, lucerna csirat es a brokkoli csirat szeretem a legjobban.

Puszillak

2021. febr. 9. 16:05
 14/15 A kérdező kommentje:
nagyon kedvesek és alaposak ezek a tanácsok, köszönöm szépen! Nagyon tetszik a hozzáállásod, gratulálok!
2021. febr. 9. 21:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Kàr hogy ezek a kajàk pont nem finomak cserebe jol megfingatnak:P fuszerezheted akarhogy a babot akkor is tök unalmas marad a dràga husi sajt nèlkül. mondjuk rà lehet szokni hogy mindenhez rèpàt ràgcsàlsz vagy reszelsz de kajàn nem erdemes sporolni mert vagy egeszsegtelen (pl margarin) vagy sivàr lesz tőle az èlet..es sajna a piacon pont hogy dràgàbb, nem tudnak versenyezni a hipermarket àraival de cserebe tamogatas nekik ha ott vasarolsz..

A futas torna meg nyelvtanulas szerencses vagy ha neked szorakozas:P a csira megèr egy probat en mondjuk megundorodtam tole hamar. A kilos ar nezes jo otlet bar szerintem aki sporol az alapbol nèzi.puszi

2021. febr. 10. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!