Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen merevek, szomorúan...

Miért ilyen merevek, szomorúan, bénultak a magyarok?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon-nagyon sok kivétel van!!!! Hiszen (majdnem) 10 millióan élünk itt. De mióta hazaköltöztem, azt érzem, hogy mintha sokan egyhelyben topognának, nem akarnak tanulni, nem akarnak lépni és sokakból sugárzik a letargia, a feladás és sokakból a frusztráció, agresszió is. Nincs nagy összehasonlítási alapom, utazgattam a világban, de tartósabban csak Münchenben éltem (4 évet). Nagyon megütött, hogy milyen itthon és nagyon elszomorított. Csak az anyagiak miatt van ez? Mert az tény és való, hogy csak árakban sikerült felzárkózni.

2021. febr. 3. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem mindenki ilyen szerintem
2021. febr. 3. 23:57
 12/15 A kérdező kommentje:
Tanulj meg olvasni szerintem. Kérdés alatti első sor. Szívesen.
2021. febr. 4. 07:03
 13/15 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem részben a Kádár-korszaknak, és az azután következő 90-es éveknek köszönhető ez, amikor emberek százezrei lettek munkanélküliek és mentek csődbe.

Természetesen a sok felvilágosult ki fog oktatni, hogy miért van egy népre hatással, ami 30-40-50 éve történt, vagy ami akár 100 éve történt (Trianon), de a 20. század negatív következményeit (szocializmus, később az ország eladása/lerablása, aztán közvetetten Orbán rezsimje) az ország egy ideig hordozni fogja.

Úgy gondolom, hogy akkor lehet változás, ha nem költözik külföldre az összes fiatal, és páran olyan pártot alapítanak, aminek nincs köze se az Orbán, se az ellenzéki bűnbandákhoz, és van benne fantázia.

Ehhez kéne 20-25 év, utána elkezdhetünk kijönni a gödörből, amit már Rákosi óta ásnak a magyar népnek.

2021. febr. 4. 07:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Ne "magyarokozzál".

Te vagy ilyen. Ne vetítsd ki másokra, ne általánosíts. Ez ostobaság.

2021. febr. 20. 20:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Te mindenesetre oly buta vagy, mint a föld, nemzetiségtől függetlenül.
2021. febr. 20. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!