Mit tudok tenni, ha borzalmasan irigy vagyok mindenkire?
Irigy vagyok!
Irigy vagyok mások fizetésére, mások családi hátterére, irigy vagyok mások képességeire, irigy vagyok mások párjaira. Irigy vagyok mások élményeire, kapcsolataira, sikereire, barátaira.
És lassan beleörülök.
#1 ezt tettem, végig tanultam az életem, most itt vagyok egyetemistaként, gyakornoki pozícióval, jó jegyekkel, de nulla tapasztalattal, baráttal, élménnyel....
#2 nem tudok mindent leutázni, életemben nem voltam síelni, mert nem volt rá pénzzünk, mást pedig kisgyerekkora óta visznek évente..
#3 elgondolkozom rajta, félek, hogy csak kidobott pénz lenne
#4 köszönöm
Egyébként mindenkinek ment a zöld kéz!
5: nehogy már ne lehessen elkezdeni síelni huszonévesen! Anyukám majdnem 40 volt, mikor elkezdte!
Bármit elkezdhetsz, ha annyira irigy vagy a másikra azért a dologért... Megtanulhatsz japánul, kereshetsz magadnak párt, stb. stb.
És rád ki miért irigykedhet?
Biztos vagyok benne, hogy tudsz írni erről egy százas listát, ha akarsz! (Igen, a féllábúak, a 103 évesek és az árvák is számítanak.)
Amint ez sikerült, rájössz, hogy az irigység egy szubjektív érzés. Kizárólag a fókuszról szól - arról, hogy te a hiányra fókuszálsz.
Ezt meg lehet szüntetni úgy, hogy összeírod azt is, mi az, amire Neked (a saját és nem mások elvárásai szerint) szükséged van, és azokat hogyan lehet megszerezni, megvalósítani.
Példa: baromi irigy lehetsz egy ügyvéd sokszámjegyű fizetésére, ugyanakkor azt kötve hiszem, hogy este 11-ig szeretnél bent kotlani a papírok és a gép között.
Ebben az esetben azt kell megnézned, hogy lehetsz képes a mostani (vagy valamilyen számodra megszerezhető) tudással szert tenni hasonló összegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!