Szerintetek azok az emberek (csak, hogy egy "népszerűbb" témát hozzak példaként), akik nem hajlandók lemondani a repülőutakról, bizonyos értelemben inkább értelmi fogyatékosok vagy pszichopaták bizonyos szinten?
Közben egy másik (szintén környezetvédelmi jellegű) kérdésnél egy másik kérdezőnél az egyik válasz:
"Nem kell ennyire túlgondolni az életet. Az egyetlen célja az életnek, h jól érezzük magunkat, egyszer úgyis meghalunk. Nem érdekelnek a kongói kisgyerekek, sem az óceán, nekem is egy életem van, én sem fogom alábbadni. Ez van.
(Elnézve a trendeket, mások is így gondolkodnak, max nem mondják ki)"
Ezzel értek egyet magam is. Csak teljesen ellentétes hozzáállással, mintt a válaszoló. Ki a pszichopata? Akit a mellette lévő ember nem érdekel vagy akit magán kívül nagyjából senki? A vicc jut eszembe:
- Hölgyem, lefeküdne velem egymillió forintért?
- Persze!
- És ezerért?
- Mit képzel, mi vagyok én?
- Hogy maga mi, azt már megbeszéltük, már csak az árról vitatkozunk... :)
"Ezzel értek egyet magam is. Csak teljesen ellentétes hozzáállással, mintt a válaszoló. Ki a pszichopata?"
Meglátásom szerint mindketten elég szélsőséges álláspontot képviseltek - kb. a két ellentétes pólust.
A megoldás sohasem egyik vagy másik végponton lesz, mert az emberek 90%-a nem fog tudni vele azonosulni.
Azt észrevettem én is, hogy azonosulni nem nagyon tudnak vele.
Mindenesetre, hogy újra a viccre hivatkozzak, nem tudom, lehet-e valaki félig örömlány. A két "szélsőséges" eset, hogy vagy az az ember vagy nem. Én vállalom a szélsőséget: félig se akarok érzéketlen lenni (mint a példa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!