Szerintetek azok az emberek (csak, hogy egy "népszerűbb" témát hozzak példaként), akik nem hajlandók lemondani a repülőutakról, bizonyos értelemben inkább értelmi fogyatékosok vagy pszichopaták bizonyos szinten?
"Ez is egyfajta értelmi hiányosság lehet."
Nem értelmi hiányosság, csak másképp közelítik meg a témát. Van, aki elsősorban vizuális típus, más a hallásán keresztül szerez információhoz jutni, megint másnak mindene a gasztronómia, és az idegen kultúrák megismerése kimerül nála egy különleges étterem meglátogatásában.
Vannak, akik mindent egyszerre akarnak magukba szívni. Hogy a turizmus tömeges jelenség lett, valóban többféle problémához vezet, de arra akarok kilyukadni, hogy nem kellene elítélni embereket pusztán azért, mert mások, mint te.
Sok minden van a világban, amit szerintem nem kellene tenni, mégis csinálják. Az embereknek szabad akaratuk van nem úgy viselkedni, ahogy te vagy bárki más elvárja tőlük. Ezt célszerű belátni és elfogadni, különben életed végéig rugózhatsz rajta.
Egyébként magának a környezetvédelemnek nem a (távolsági) repülés, hanem a járvány adta meg a kegyelemdöfést egy-két évre - lásd a rengeteg eldobható maszkot, műanyagkesztyűt, ész nélkül gyártott és kötelezővé tett fertőtlenítőszereket, a tömegközlekedés háttérbe szorulását, és így tovább...
Persze, Gandhi is mondhatta volna: jöjjenek az angolok, majd leszünk a rabszolgáik :D
Nyilván, nem gondolom magam akkora formátumnak, egyáltalában nem is törekszem erre a szerepre. De azért fontos állást foglalni ebben. Talán tudatosabb generáció jön. Magam is azért tudom, hogy rossz ez, mert foglalkozunk vele. Nem azért tettem fel a kérdést, mert így tudunk változtatni, csak szeretném érteni, mások hogy képesek ignorálni ezt a beteges dolgot (mégegyszer: betegség az, ami rossz életet, esetleg rosszabbat okoz és nem törekszünk megjavítani se), de lassan megértem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!