Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nincs semmi életem és...

Ha nincs semmi életem és mindig itthon vagyok akkor minek élni? Van más is így?

Figyelt kérdés
Nem tudok se barátkozni se csajozni. Itt ahol lakom ráadásul semmi nincs nagyon szar hely.

2021. jan. 30. 12:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%

[link]

turatars.hu

és többtucatnyi neten induló közösség, ami aztán átvált IRL találkozásokba is...

2021. jan. 30. 17:16
 22/24 anonim ***** válasza:
80%
Én sem értem ezt a “menj emberek közé” dolgot.... Eléggé korlátozott a lehetőségek száma, ha felnőttként egy közösséghez szeretnél csatlakozni és “csak” amatőr szinten foglalkozol valamivel vagy egyáltalán csak ki szeretnéd próbálni / meg szeretnéd tanulni az adott dolgot. Pláne vidéken. El tudsz menni valamilyen csoportos edzésre és tulajdonképpen ennyi. Rengeteg sportot ki sem tudsz próbálni, ha zenélni szeretnél tanulni vehetsz magánórákat, kézműves tevékenységekből szintén max. valami magántanárt kereshetsz, ha egyáltalán találsz... Én vidéken élek, itt konkrétan semmi olyan lehetőséget nem találtam még életem során, ami picit is felkeltette volna az érdeklődésem vagy egyáltalán nekem szólna. Van fociklub gyerekeknek meg táncest a nyugdíjasoknak és akkor érezzem jól magam. Ha pedig egyénileg mész el pl. koncertre, moziba, színházba, strandra és még sorolhatnám, akkor a kutya feléd sem fog szagolni. Ugyanez van a tanfolyamokkal és mindenféle képzésekkel. A legtöbb embernek van egy kialakult társasága, baráti körei és egyáltalán nem foglalkozik másokkal, levegőnek néznek.
2021. jan. 30. 17:44
 23/24 anonim ***** válasza:
81%

Aki elsőre feladja egy rossz tapasztalat miatt, az nem is fog fejlődni.

Ez az élet minden területére igaz.

Azért jó a közösség, mert ha elsőre béna is vagy, előbb-utóbb össze tudsz szedni magadra egy kis ismeretséget, tudást, önbizalmat.

Nekem még vagy 10+ évről jut eszembe a technikusi képzés.

Technikusi vizsgára voltunk beosztva, azért, hogy segítsük a vizsgázó technikusokat. Először egy teljesen ismeretlen csapatba kerültem, szinte csak tébláboltam. Zsaluzatot kellett össze rakni, és gyakorlatilag köpni-nyelni nem tudtam, csak néztem, hogy forgatják, hogy jó legyen, hol csavarozzák, hol támasztják. Majd hallgattam az elmondottakat, amit a vizsgázó mondott és a vizsgáztató hozzá tett.

Én meg csak álltam és úgy voltam, hogy mit keresek itt, nagyon rosszul éreztem magam.

Utána átkerültem a következő vizsgázóhoz, akit félig-meddig ismertem is. ÉS ő is ugyanazt a tételt húzta ki.

Látom nekiáll, nézik, azt se tudják mit-hogy. Erre én "emlékből" elkezdtem segíteni össze rakni neki, mondtam mire figyeljen, mire kérdeznek rá, mi a válasz, még azt is tudtam, hogy melyik elemet kell fordítva tenni, mert el van vetemedve és úgy áll jól össze. Gyakorlatilag tökéletes vizsgával zárta a srác. És csodálkozott is, hogy én ezeket honnan tudom, mennyire "pro" vagyok. Úgy, hogy előtte 15 perccel még csak töketlenkedtem.

De ez ugyanolyan, mint autóval végig menni egy úton. Amíg először mész, azt se tudod hol vagy, ismeretlen, sokkal kevésbé vezetsz jól. Aztán mikor már másodjára, meg sokadjára mész, akkor mindig tudod, hol lehet jobban nyomni, hol nem érdemes, hol kell kifejezetten figyelni, vigyázni, stb.

Ugyanilyen az "emberek közé menni" dolog is. Nyilván összetettebb a probléma és hosszabb a tanulási, oldódási folyamat, és még csak végeredményben sem lesz olyan látványos, hogy borulnak utánad a barátok és lábad előtt hevernek a nők. De hosszú távon határozottan fejlődni fog az egyén. És az már nagy lépés, ha első ránézésre nem egy "weirdo" fura kocka vagy, hanem csak egy átlag ember.

2021. jan. 30. 18:12
 24/24 anonim ***** válasza:
16:52...Köszönöm :D
2021. jan. 30. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!