Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináljak ebben a helyzetben?

Mit csináljak ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Rengetegen vallják azt, hogy add önmagad, mindig légy hiteles, ne próbálj meg másoknak megfelelni stb. Azonban én saját magamon azt tapasztaltam, hogy amikor feloldódok és igazán önmagam vagyok, akkor gyakran idegesítő, sőt ellenszenves vagyok mások számára. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy nem alaptalanul gondolnák ezt sokan. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem ennyire szélsőséges a helyzet, biztos vannak olyan tulajdonságaim, amiket kedvelnek néhány, ugyanakkor az összképet nézve nem vagyok egy főnyeremény.

Éppen, ezért az időm jelentős részében csukva van a szám és nyitva van a fülem, tehát próbálok minél jobban odafigyelni mások gondolataira, érzéseire és minél kevesebbet beszélni. Illetve olyan tevékenységekben szoktam kiélni magam, amiben egyedül vagyok és ezzel nem idegesítek másokat. Szeretném leszögezni, hogy ezt nem panaszkodásnak szántam, hanem szeretnék konstruktív javaslatokat kapni, utóbbiakat előre is szeretném megköszönni.

#idegesítés #Addönmagad
2021. jan. 29. 19:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Mik az idegesítő tulajdonságaid?
2021. jan. 29. 19:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Gyakran okoskodó vagyok, illetve sokszor kellemetlen lehet mások számára.
2021. jan. 29. 20:00
 3/4 anonim ***** válasza:
48%
Ez aranyos. Én is ilyen vagyok, csak én ráadásul még élvezem is, ha másokat idegesítek.
2021. jan. 29. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Hallgasd meg: mások miképpen beszélgetnek témákról.

Van olyan könyv, hogy "a társalgás művészete", hátha tippekben segítene.

Egyébként az "okoskodó" viselkedésnek is lehet jópár megnyilvánulása, esetleg mondhatja valaki azért hogy "okoskodó vagy", mert zavarja saját tudatlansága és hogy nem ő tudott villogni adott témával kapcsolatos hozzászólásaival.

2021. jan. 29. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!