Elsőre észrevennétek, hogy nem magyar a srác?
Ő amerikai, aki magától megtanult magyarul. Mondjuk anyai ágon van némi köze a magyarhoz, de 23 éves volt már, amikor úgy döntött, megtanul magyarul. Egyébként az egykori amerikai elnök, Abraham Lincoln leszármazottja.
Hát én a fókusznak azt sem hiszem el, amit kérdeznek.
De te nyugodtan dőlj be mindennek.
Azért, mert a Fókuszban IS leadták anno, még nem lesz automatikusan kamu. De egyébként sem ez a kérdés, szóval nem kell elkanyarodni a témában.
Nem igaz sem a 3 év, sem a félév, mert:
"Dédszülei Kárpátaljáról indultak el valóra váltani az „amerikai álmot”. Dédapja 1912-ben, mindössze 16 évesen döntött úgy, hogy Amerikába utazik. Az ott megkeresett pénzzel pedig családját szerette volna támogatni, földeket venni otthon. Az élet azonban átírta a terveit: kitört az első világháború, így külföldön ragadt. Végül egy, magyar bevándorlók lakta faluban alapított családot, karriert épített, s haláláig egy szénbányában dolgozott.
A nagymamám kiskoromban gyerekdalokat énekelt nekem, már akkor magával ragadott a nyelv szépsége. Borzasztóan fontos volt, hogy minél jobban beszéljek. Szerencsére élveztem a tanulást, könnyebben ment a dolog, mint hittem. Valószínűleg azért, mert nagyon motivált voltam, azt akartam, hogy magyarnak tartsanak. A legkisebb részletekre is odafigyeltem tanulás közben: szabadidőmben volt, hogy 1-2 órára bekapcsoltam a kamerát, beszéltem csak beszéltem, majd visszanéztem magam, elemeztem a kiejtésemet. Emellett magyar zenéket, sorozatokat néztem és minél több emberrel gyakoroltam magyarul. Egy idő után a magyar irodalommal is megpróbálkoztam, emlékszem, az elsők között olvastam Kosztolányi Dezső, Hajnali részegség című művét."
Nem lenne gond a sráccal, ha ez a kamu sztori nem lenne köréje építve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!