Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért viselkedett így?

Miért viselkedett így?

Figyelt kérdés

Sétáltam a 4 éves kislányommal ma. Velünk szembe jött egy csaj, a kutyájával. A lányom imádja őket és megszerette volna simogatni a kutyát, amit persze előbb megkérdeztem volna, hogy lehet e... Barátságos fajta volt a kutya amúgy mert ismerem azt a fajtát. Gondoltam hátha megengedi a csaj, hogy a gyerekem megsimogassa. Erre ahogy a lányom elkezdett ujjongani, hogy :kutyus, kutyus, ez a büdös bunkó csaj meg ahogy ezt meglátta, átment a kutyájával az utca másik oldalára, a lányom meg elkezdett sírni, de nagyon. Én meg odakiabáltam, hogy "nem megölni akarta a kutyádat!"

De tényleg, miért kell ilyen bunkónak lenni, plane egy kisgyerekkel? És amúgy is megkerdeztem volna, hogy meglehet - e simogatni. De megse várja, hanem rögtön atmegy a másik oldalra...

2021. jan. 25. 15:15
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem akarta hogy a kutya megijessze, megharapja, fellokje a gyereket, mert akkor meg azert pampognal. Egyenlore meg o mondja meg, mi legyen a kutyajaval, nem egy szembejovo.
2021. jan. 25. 15:16
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

És ő honnan tudja, hogy te meg akartad kérdezni? Sok szülő ilyenkor konkrétan szó nélkül ráereszti a gyereket az ebre.

Amúgy meg kutya közelében nem visongunk, nem ujjongunk hangosan. Ezt én is tudtam kisgyerekként, mert megmondták. Balesetveszélyes. Amúgy ebből a viselkedésből én is azt szűrtem volna le, hogy ebből durva simi lenne.

Lehet, hogy a kutya nem viseli jól a gyerekeket, és negatívan reagált volna, ha valaki hangoskodva közelíti meg.

Amúgy meg az ő kutyája, jogában áll eldönteni, hogy ki nyúlhat hozzá. Akkor is, ha egy kisgyerek, akinek eszébe se jutna bántani.

2021. jan. 25. 15:23
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a csaj nem viseli jól a kisgyerekeket meg a véranyukákat :) Hadd döntse már el szerencsétlen, hogy akar-e vadidegen emberekkel kontaktba kerülni az utcán, vagy sem. Abszolút nem kötelessége sem a kutyájához engedni a gyereket, sem meghallgatni a kérdésed, kedves kérdező.
2021. jan. 25. 15:25
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert így egyből tudni fogod, hogy "nem", nem kell felesleges köröket futni. Az is lehet, hogy a kutya nem viseli jól a gyerekeket (hangos, aktív, nem túl kiszámítható emberkék, ugyebár) és előre el akarta kerülni a hisztit.
2021. jan. 25. 15:26
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Én se engedném oda a gyermekedet a kutyámhoz, ha így hangoskodik. Tanítsd meg neki, hogy a kutya nem plüssállat - érzékeny a hangokra és a hirtelen mozdulatokra. Ritkán, de akár baleset is lehet a vége, ha a kutya megijed.

Kutyához csendben, lassan és nyugodtan közelítünk. Az nem kifogás, ha még kisgyermek, ők is felfogják ha rendesen elmagyarázzák nekik.

Ha nem megy, akkor nem mehet oda, ennyi.

2021. jan. 25. 15:43
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

nézd, én sem viselem jól a visítozó kiskölyköket, csak nekem volt gyerekszobám, meg nincs tépőfogam, de ezzel együtt is átmegyek az utca túloldalára, mert halálosan idegelnek az ilyen kölykök.

amúgy meg tényleg mit vársz, a gyereked érzéktelenül és agresszívan elkezd nyomulni a kutyára, én is menekülnék az enyémmel onnan...

2021. jan. 25. 15:44
 7/25 A kérdező kommentje:
Szánalmas hogy ilyen világot élünk ahol már egy kutyát se simogathat meg egy gyerek.. De mindegy, akkor legyünk mi a rosszak a kislányommal.
2021. jan. 25. 15:44
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen buta, vinnyogós libának aztán magyarázhat az ember... Igen, te vagy a rossz, ha szeretnéd hogy kutyázzon a gyerek, akkor neveld úgy.

Amúgy a kutya még mindig magántulajdon, nincs joga csak azért megsimizni, mert gyerek.

2021. jan. 25. 15:49
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem értesz azon, hogy ha hagyod a gyereket így viselkedni, akkor egy nap szaladhatsz vele a sürgősségire??

A kutya nem plüss, se nem Disney-állatka. Nem feltétlenül szereti (vagy tűri!!) hogy egy idegen/gyerek/idegen gyerek tapogassa.

De igen, sértődj meg, csúnya gazdi. Fúj-fúj.

2021. jan. 25. 15:51
 10/25 anonim válasza:
93%
Én sem engedem, hogy a kutyáimat megsimogassa bárki. Főleg nem gyerekek. És nem azért mert a kutyáim nem szeretik a gyerekeket - az egyik tényleg nem szereti -, de én ki nem állhatom őket. Az én kutyám, nem fogom soha megengedni egy kölyöknek, hogy agyontapogassa, húzza a bundáját, visongjon a kutyáim mellett, mert felrúgom anyukàval együtt. :)
2021. jan. 25. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!