Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy szedjem össze a bátorságo...

Hogy szedjem össze a bátorságot arra, hogy visszahívjam azt az ismeretlen számot?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy az elmúlt hónapokban "várok" egy fontos hívást egy olyan dologgal kapcsolatban, amit el kell kezdenem, nincs kibúvó alóla, viszont én nem szeretném elkezdeni. A felismerhetőség végett nem nevezem meg az adott dolgot. Ezzel a dologgal úgy vagyok, hogy megcsinálom, túl esek rajta, aztán soha többé.

És tegnap amikor kint voltam hívott valaki, viszont én nem hallottam, mert a teló a házban volt, én meg az udvaron. Vissza kéne hívni, mert hátha az a hívás lett volna. Az a baj, hogy a telefonálás önmagában nagy stressz nekem, akkor is, ha a szüleimmel beszélek, vagy egy baráttal, és most egy számomra még idegennel kéne beszélni, akivel valamikor a hívás után muszáj lesz találkozni. Azt sem tudom, hogy kezdjem el a hívást. Plusz az illető azzal a dologgal kapcsolatban keres, amit én nem szeretnék, mert tartok tőle (nem illegális, nem követtem el semmit, nem arról van szó), de nem bújhatok ki alóla. Legalábbis nagy eséllyel a tegnapi nem fogadott hívásom az valószínűleg az, amit október óta "várok".

Mit javasoltok, hogy szedjem össze a bátorságot arra, hogy visszahívjam? Hogy kezdjem el egyáltalán a beszédet, ha felveszi?

2021. jan. 25. 08:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Minden oké lesz! Majd írd meg, hogyan ment. Hidd el, pár perc és vége is.
2021. jan. 25. 10:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha segít, párszor elmondhatod a "felvezetést" magadnak, hogy nőjön az önbizalmad, és hogy ne remegjen a hangod :) (ami amúgy nem gáz, csak gondolom téged zavar)

"Jó napot kívánok, XY vagyok. Tegnap volt erről a számról egy nem fogadott hívásom"

Ekkor ő el fogja mondani, hogy ki fia-borja, és mit szeretne. Végighallgatod, és ha a várt hívás az (vagy más, de érdekel) akkor pár perc alatt letudjátok a beszélgetést. Ha nem, akkor rövidre zárod és leteszed.

Az ilyen telefonbeszélgetések rövidek, hamar lerendeződik a dolog.

2021. jan. 25. 10:39
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Remélhetőleg nem leszek ideges, amíg kicseng"

De, ideges leszel, de ez vele együtt jár.

Akkor vagy igazán bátor, ha mindezek ELLENÉRE felhívod a számot.

Én adtam már el negyedmillióért terméket, százezerért saját szolgáltatásomat telefonon (illetve online hívásban). Olyan ideges voltam előtte, hogy konkrétan hasmenésem volt.

De megérte, és már nem vagyok olyan ideges. Minden ilyen tapasztalat segít abban, hogy később már ne rémisszen meg egy hasonló kaliberű feladat téged.

2021. jan. 25. 10:52
 14/18 anonim ***** válasza:
16%
6. Milyen férfi vagy te? Hogy lett feleséged neked? Talán akkor még nekem is van remény.
2021. jan. 25. 10:53
 15/18 anonim ***** válasza:
85%
Ne gondolkozz, szerintem ne is készülj. Nekem is VOLT szociális fóbiám, telefonálás előtt 3 napig izgultam, meg ledöntöttem egy kis vodkát. Terápiára kellett járni, kemény volt, de megérte.
2021. jan. 25. 11:10
 16/18 A kérdező kommentje:
Szóval készültem, felírtam azokat az információkat, amikre lehetett volna szükség. Felhívtam a számot nem vette fel, pár órával később visszahívott. Csak annyi volt a lényeg, hogy rövid időn belül érkezni fog a várt hívás
2021. jan. 25. 19:18
 17/18 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy fülkéből hívtam volna, de ugye nem zsarolnak pl?
2021. jan. 25. 21:51
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem, dehogy nem zsarolásról van szó. Csak egy tök hétköznapi para, amit tetőz a telefonálásos parám
2021. jan. 25. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!