Miért nem veszi sok ember komolyan a globális felmelegedés, miközben valós problémáról van szó?
1-es
Akkor előbb utóbb majd megérezzük és akkor majd késő lesz! :D
Szerintem azért, mert ez egy világméretű dolog, felfoghatatlanul nagy. És amit egy egyén tehet, az eltörpül mellette. Olyan semminek érződik.
Mondok egy példát. Minden nap bemondják hogy Sajószentpéteren rossz a levegő. És mit lát az ember? A BorsodChem kéményei úgy öntik a füstöt mint állat. Na emellett az hogy viszek-e kosarat a tescoba, vagy ott veszek nylon zacsit, elenyésző. És ez itt van helyben, nem is világméretű. És már ezzel szemben is tehetetlen az ember. Akkor mit kezdjünk egy világméretű dologgal?
Ezt mondtam egy vírus rettegő barátnőmnek.
Erre a válasza az volt hogy:
EZ ELTÖRPÜL a vírus mellett.
Azóta se beszélünk nagyon. Majd elájultam
Mert túl sokan vagyunk, a szegényebb emberek nem tudnak mit tenni.
A kornyzetszennyezo cégek nem adják fel az biztos, ugyanúgy kell neki bevétel...
A szemétdobálás is gond már évek óta, államok azt is leszarják. Ha jól tudom, Indiában folyóba, tengerbe is dobálják a szemetet.
Pl aki evekig sporolt felmillios benzines kocsira, az hogy tudna hirtelen váltani 10-30 milliós elektromos kocsira?
Sok problémát tudnek leiirni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!