35 éves vagyok, van két lányom (6 és 8), és azt szeretném csak kérdezni h ti is rosszabbul vagytok, amióta itt ez a klímaváltozás téma? Lelkileg értem. Engem aggaszt h mi lesz a lanyaimmal, és naponta többször is eszembe jut.
Veled egy korú vagyok, és a gyerekeim is.
Nem vagyok hajlandó ezen görcsölni. Valamennyire képben vagyok, mert a cikkek címét elolvasom, igyekszünk minimalizálni a szemetet, amit termelünk, nem ülünk repülőre, és közben bízom a tudomány gyors fejlődésében. De attól, hogy halálra parázom magam, nem segítek senkin.
Butaságokon agyalsz! Nem lesz MAD MAX világ mostanában.
Inkább a 3. világháborútól foss, amit itt az EU.-ban fogunk vívni, a sok migirivel.
Ha belegondolok, akkor benne is van rossz érzés, hogy vajon mi lesz, és mikor, lesz-e nagy változás. Nem is a környezeti hatásokra gondolom, hanem az amiatt bekövetkező politikai változásokra.
De ezeken a hétköznapokban nem agyalok. Nem zavarja a hétköznapjaimat. Csak néha elmélkedek, mint ahogy sok más témán is.
Felesleges ezen agyalnod. A Te, illetve lányaid életében különösebb változás nem lesz.
Magyarországot talán néhány száz év múlva érintheti az ügy. Például szubtrópusi övezetbe kerülhetünk, na bumm - több banánt eszünk.
Esetleg kevesebb lesz a csapadék: lesz idő felkészülni rá locsolással.
Akiket ez ténylegesen érinteni fog, az az alacsonyan fekvő tengerparti országok.
Lokálisan tudsz tenni, szelektív szemétgyűjtéssel, szemét minimalizálásával, tömegközlekedés használatával.
Amúgy már most van hatása a klímaváltozásnak, pl fehér karácsonyt kb el lehet felejteni, de pl volt olyan 1,5 hónap ahol lakom egy csepp eső nem esett.
Nem sokan aggódnak rajta, a facebookot teleszülik kis éhezők viadala harcosokkal.
Az én álmom egy ilyen Végső állomásos pusztulás, ahol akik nem gyűjtöttek szelektíven, vagy nem hittek a tudományban (!), azok pusztulnak először.
Ez már téma volt 6-8 éve is, ha ennyire aggódsz, miért lettek gyerekeid?
Biztos, hogy a Föld a végét járja, (ez a bolygók törvényszerűsége) de azért még van benne pár ezer év, tehát nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!