Önző vagyok ha nem szeretek másokat magammal vinni ingázáskor?
Évek óta minden nap autóval járok be a munkahelyemre ami egy város szélén van, lehajtok az autópályáról és pár száz méter ott is vagyok. (30 km az út) Többször is megkértek már páran, hogy vigyem be őket, sokszor meg is tettem, de nem szeretem. Folyton kitérőt kell tenni, bemenni a városi dugóba ezzel egy nap kb. egy órát vesztve. Izgulni, hogy nehogy elkéssen miattam valaki.
Egyszer-egyszer szívesen megteszem, de folyamatosan irtózom ettől. Ez nagyon önző dolog?
Azt gondolom, hogy azért dolgoztam egyrészt eddig is folyamatosan, hogy ne kelljen buszra szállnom, alkalmazkodnom az utazásban másokhoz. Ha valami baja lesz én viszem a szerelőhöz, eddig még benzinre sem kértem pénzt soha. Ha valaki megtenné, hogy egyik héten ő vezet a másik héten én saját kocsival azt úgy gondolom korrekt is lenne, de mindenki csak vitetné magát.
Látom kialakult itt egy párbeszéd, egy dologgal szeretném kiegészíteni.
Valóban nem a mai 40-es korosztály tette tönkre a bolygót, de azt is túlzás állítani, hogy a fiatalok, hiszen gondoljunk csak bele, hogy világ(háborúk) során a fegyverkezés milyen környezetszennyezést okozott vagy az ipari forradalom mekkora szennyezést rótt a bolygóra. Persze mi is hozzájárulunk a gyárakkal, ilyen-olyan kütyük gyártásával, a kényelmünkkel és a rossz marketinggel (az Aldiban a kb soha le nem bomló zacskót ingyen adják, míg a bio-t 11 forintért). Egy nagyon szennyezett bolygót örököltünk, de azért mi is megtesszük a magunkét.
"eddig még benzinre sem kértem pénzt soha"
És nem is ajánlották fel maguk az utasok? Mert nekem ez pl. természetes lenne.
Nem, nem vagy önző. Mindenki oldja meg magának. Amúgy vannak buszok, vonatok is.
Hasonló "pocsolyába" léptem anno.
Most csak az egyik, holnap csak egy másik, jövőhéten már telt ház az öreg kis autómban.
Aztán elindult a dili:
-a csajomnál alszom, majd az X. utcában vegyél föl (de az nem esett útba)
-elaludtam miért nem vártál meg? (én késsek el más miatt?)
-Gézát is vegyük már föl (nem baj, hogy már most is öten vagyunk?)
Aztán egyszer javítani kellet, időben szóltam, hogy pár napig nincs autó, valóságos hiszti lett.
Besokalltam, kitört belőlem az önző paraszt.
Na figyeljetek, az én autóm, az én benzinem, az én kényelmem, az én időbeosztásom, stb.
Lesz@rom a világot.
Azóta béke van.
Senkihez nem alkalmazkodok, az a zene szól amit én szeretek, ha akarom keresztbe megyek mint az állat, ha kedvem tartja 15km/h-val gurulok. Pfff. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!