Rossz ember vagyok,mit tegyek?
8: Te pedig tipikusan az az ember vagy, hogy aki a szakadék szélén áll, még taszítasz rajta egyet.
Légy büszke magadra, ez ám a teljesítmény !
Megjegyzem a só és a cukor eléggé ugyanúgy néz ki, főleg ha nincs olyan nagyon jó világítás a konyhában. Nálunk egy időben felirat nélküli, egyforma dobozban voltak. Hát, eltévesztettük párszor... aztán került felirat a dobozra.
Kérdező, nem vagy aljas. Lehet, hogy figyelemzavaros vagy, lehet, hogy mozgáskoordinációs problémád van. De nem rosszindulatból csináltad, amiket írtál. Ha direkt kiszúrásból tettél volna sót a teába, na az nem lett volna szép dolog. De nem ezt írtad.
De egyáltalán nem biztos, hogy bármi bajod van amúgy. Tizenéves korban sok gyerek nagyot nő, és más jelentős biológiai változások is folynak a szervezetben. Normális, ha ettől egy időre összezavarodik a mozgáskoordinációd meg esetleg kimerült és ezért figyelmetlen leszel. Életkori probléma, majd elmúlik. Csak sajnos a legtöbb szülő nem tudja ezeket - honnan is tudná? - és csak szidja a gyerekét, mintha direkt csinálná ezeket a dolgokat.
Ha már kiskorodtól vannak ezek a dolgok, akkor viszont érdemes lenne ellátogatnod (esetleg anyuval) a területileg illetékes Nevelési Tanácsadóba. Ott kiderítik, hogy mi a probléma, és megmondják, mit lehet tenni.
Előszöris a fogalmakkal legyél tisztában, és ezt nem rossz szándékkal írom. A rossz ember, aljas embernek semmi köze ahhoz amit te csinálsz. Rossz ember az aki szándékosan akár ártani másnak, szándékosan átveri, becsapja.
Amit te csinálsz az csak figyelmetlenség. Szerintem sokan rakták már sót a kávéba vagy teába cukor helyett, egyszerűen megesik. Ha kiejted a kezedből a dolgokat mosogatás közben szerintem azért lehet mert kapkodsz. Csináld ráérősen. 16 évesen pedig én még csak a rántottát tudtam megcsinálni, a főzés évekig tanultam. Jobban mondva még most is tanulom, mert még mindig leszek el praktikákat barátnőmtől, és főzős videókból. Ahhogy szokták mondani az ember holtig tanul.
9-ben (főleg első félévben) teljesen normális az egy jegynyi rontás körülbelül egy erős iskolában, szedd össze magad erre a félévre, főleg így, az utolsó hónapokban.
Légy figyelmes, koncentrálj arra, amit éppen csinálsz, ne kalandozzanak el nagyon a gondolataid közben.
Olvass könyveket a helyes önértékelés témakörében, esetleg a mérgező szülőkében is, ha ők tömik a fejed ilyenekkel. Az, hogy kétbalkezes vagy az nem a világvége, a jegyek pedig javíthatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!