Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem szeretnél gyereket?

Miért nem szeretnél gyereket?

Figyelt kérdés
Főleg 20-30 éves nők és férfiak álláspontja érdekelne, akik soha nem szeretnének gyereket. Illetve szívesen beszélgetnék olyan fiatal nőkkel, akik nem szeretnének gyereket és nagy rajtuk a nyomás, esetleg sok stressz érni őket emiatt.

2021. jan. 19. 12:24
1 2 3 4
 31/32 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem is, főleg a 29-es. Nálam ezt sokan nem fogják fel, hogy amikor azt mondom, hogy nem vagyok alkalmas a gyereknevelésre, egyből azt nézik hogy de egészséges vagyok meg el tudnám tartani. De ez nem ebből áll, ott van az érzelmi oldala, amit a kedves válaszolóhoz hasonlóan én sem tudok megadni egy gyereknek. Márpedig - mivel én is igényeltem volna de nem kaptam meg- tudom hogy mit kellene nyújtania egy jó szülőnek érzelmileg és azt is tudom, hogy én erre nem vagyok alkalmas. Sőt, sokan akiknek van gyereke, ők is elsőként azt nézik hogy pénz van, szervek működnek, csináljuk a gyereket, miközben a legnagyobb feladatra, a gyerek érzelmi támogatására nem is gondolnak, pedig a legalapvetőbb szükséglet (lenne).
2021. jan. 29. 13:03
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

29 éves nő vagyok.

Igazándiból, nem csenget nekem az a bizonyos biológiai óra. Anyukám ezt számtalaszor elmesélte, hogy: "Ő pontosan tudta, hogy majd 27 évesen akar házasodni és majd valamikor 30 körül akar gyereket és a biológiai óra nála milyem erős volt". Hát nálam tök kussban van, nem csenget, hogy "mikor szülsz már". Illetve, hozzá kell tennem, hogy a szüleim rengeteg rossz pénzügyi döntést hoztak az életük során (boldog gyerekkorom volt ugyan, de tiniként nagyon lehangoló volt a szegénység). A tesóimmal azért nem tapasztaltunk meg túl jó anyagi létet. Ez van. Használt ruhákat hordtunk. Nem tellett a fogszabályzóra, a fogaim meg csálén álltak. Nem volt se jogsi, se tovább tanulás. Se osztálykirándulás. Se szallatavató. Se nyaralás. De a szüleim ragaszkodtak a nagy családhoz. Egyik tesómnak sincs még se háza, se gyereke, talán nem véletlenül. Sokszor eszembe jut: szülnék Én szívesen 20-25 évesen, ha a család betolja alám a saját lakást, mint sok csajszika alá, aki odáid meg vissza van magától, mert fiatalon szültek. Közben meg a familía össze dobta nekik a lakásra valót.

Ebből kiindulva. Ha nekünk valaha gyerekünk lesz, akkor egy lesz és nem több. Mert én nem akarom se magamnak, se a páromnak, se a gyereknek azt a garas tologatást, ami nálunk volt.

De egyelőre úgy érzem, hogy egyszerűen még nem akarok gyereket. Nem vonz. Nincs hova. Nem szól a biológiai óra, amiről Anyu olyan sokat beszélt. Ha meglátok egy gyereket, vagy főnökasszonyom traktál az unokás képeivel, akkor nem az van a fejemben, hogy: "hú, milyen cuki kis lurkó". Hanem az, hogy oké, jó, de engem más kölyke tökre és teljesen hidegen hagy és csak udvariasságból mondok valamit.

Nem igazán értek a nyelvükön és nem tudok velük mit kezdeni. Félek a terhességtől meg a szüléstől is. Illetve, a szoptatás gondolata se vonz. Lehet ufó vagyok, de ez van. Youtuber anyukanál volt, hogy videó alatt kellett szotatnia az újszülöttet.... Nem látszódott, hogy szoptat. Csak hallatszott, hogy lefetyel a gyerek.... És hányingerem volt miatta...

Illetve, nagyon szeretem a mostani életünket. Hogy kettesben vagyunk a párommal és egymáshoz kell csak alkalmazkodnunk. Akkor és annyit bújunk össze, amikor akarunk. Tudok időt szentelni a hobbiainnak. Azt eszünk, amit akarunk. Nincs időhöz és más igényihez kötve az életünk.

Két gyerekes kollega nőm sokat panaszodik, hogy: "állandó rohanás az élete. Nincs magára ideje a gyerekek miatt. Minden napra jut egy edzés munka után, amire cipelni kell a gyerekeket. Négy félét kell főzni, mert finnyásak a gyerekek. Hétvége is a szolgálattról szól. A férjével szar a kacsolata. Gyerekeikkel alszanak. Nem tud pihenni."

Ezek mind olyan dolgok (pihenés, alvás, nyugalom, spontenaitás), amiket szeretek és nem szeretnék róluk lemondani 10+ évre a gyerek kedvéért.

Vannak terveim és nem érzem magam úgy, hogy uristen kifututok az ídőbő.

2021. dec. 17. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!