Miért nem szeretnél gyereket?
- nem szeretem a gyerekeket
- nem akarom egy gyerek igényeihez igazítani a felnőtt életem legjobb éveit
- tehetek bármit, keresetek megfelelő társat éveken keresztül, de még így is 99% hogy rám hárulna a gyerek körüli teendők és felelősségek nagyrésze
- nem akarom 9 hónapig a testemben tartani, és nem akarom életem végéig szenvedni a terhesség miatti testemet ért változásokat
- el tudnám költeni másra is a pénzt amit a gyerekre költenék
- nevelheted a gyereked bármilyen gonddal és szeretettel, nagy valószínűséggel így is egyedül maradsz öregkorodra
- konkrétan egy pozitívumot sem tudnék felhozni a gyerekvállalás mellett
Én félig felneveltem a testvéreimet, mikor még én is csak gyerek voltam, úgyhogy nagyon jól tudom, milyen "meseszép" a gyereknevelés. Nekem nincs bajom senkivel aki családot akar sok gyerekkel, de nekem elég volt bőven, ezen az se változtat, ha százharmincan elmondják, hogy a legcsodálatosabb dolog, meg minden.
Kérdező, tudom, hogy nehéz, de ne görcsölj rá. Szerintem először is a pároddal kéne leülni, megbeszélni a félelmeidet, és hogy, hogyan érzel. Plusz besegíthetne, hogy a drága rokonok hagyjanak békén. Ezt pl nagyon rühellem, hogy mindenkinek joga van a méhemben turkálni, meg az életemben, mert rokon...
Semmiképp se érezd magad értéktelennek, és azt se akard, hogy az anyóséknak szülj kötelezően. Kitartást.
És íme a 15-ős személyében meg is érkezett az első proli ősanya, aki képtelen más véleményét tiszteletben tartani és büdös paraszt módjára személyeskedik, mert tőle csak ennyi telik. Látható mennyire boldog, kiegyensúlyozott és kicsit sem frusztrált a kedves édesanya....:D Biztos semmi köze a frusztráltságához a tökéletes gyerekes életének...
Szánalmas, hogy te akarod megmondani másnak, hogy mit kezdjen a saját életével és más méhében kotorásznál. Kinek képzeled te magad, hogy megmond ki mit csináljon a saját testével és az egyetlen életével?! Te szüld tele a világot, az ilyen suttyó emberek másra úgy sem jók, de más méhéből tipli van.
És akkor mivan, ha a szülei is így gondolkodtak volna és most nem lenne itt?! Akkor nem lenne itt, nem létezne és nem is tudna semmiről semmit, ergo nincs amiről beszélni. Totális logikai bukfenc ez a “bezzeg a te szüleid”.Közük nincs ehhez.
Az a SZÜLEI döntése volt, az pedig hogy ő maga meg nem fog szülni, az kizárólag az Ő döntése. Vagy talán hálából neki is szülnie kéne akarata ellenére, csak mert a szülei ÖNSZÁNTÚKBÓL gyereket vállaltak?
Tudod vannak még normális és felelősségteljes emberek, akik képesek belátni, hogy nem való nekik gyerek és így nem is vállalnak, ez ezerszer becsülendőbb annál, amit sokan csinálnak, hogy szülnek össze-vissza, mert az kell, mert babaváró, CSOK stb, aztán nincs hozzájuk türelmük.
Egyébként a gyerekvállalás is bőven önzőség kategória, mert ugye ÉN akarok, ÉN nekem baba kell, ÉN így tudok kiteljesedni, ÉN, ÉN, ÉN. És akkor az ilyen papol a nagy önzetlenségéről.. Oda ne rohanjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!