Cigányok!A romungrók az elmagyarosodott oláh cigányok?
Figyelt kérdés
Mert nekem külsőre semmi különbség nincs köztük, nem úgy mint pl egy beás meg egy oláh között.És amúgy is hogyan lehet felismerni,hogy milyen cigány?2021. jan. 16. 20:51
1/7 anonim válasza:
Nem
Az olahciganyok később jöttek a 19. szazadban Románia felől Oláh=román ezért is maradt meg a nyelvük kultúrájuk ha annak nevezhető ez.
Ők mindig is egy kasztal feljebb voltak soha nem keverednek a romungrokkal. Az olah cigányoknak is különböző fajtái vannak mint pl a lovári cigányok stb.
3/7 anonim válasza:
Nincs is igazán különbség, gondolom pár szokásuk eltér ,lehet más vallásúak. Egyébként egymás nyelvét sem beszélik, ezért nem keveredtek. Illetve egyesek nem vetettek meg bizonyos munkákat, ezért magukat különbnek tartották a többi népcsoporttól, már csak azért is, hogy őket ne bélyegezzék meg. Kasztról nem beszélnék, mert nem egy társadalom, tehát nem lehet összehasonlítani, hogy ki milyen kaszt. Eleve csak Indiában van kaszt rendszer, de az egy komplett társadalom. Cigányok meg csak külön vándorolgattak, egymás szokásait sem ismerve.
4/7 anonim válasza:
2 - Nein die is nicht ein banane.
5/7 anonim válasza:
3-as vagyok azt kihagytam, hogy ha ismered a különböző cigány nyelveket akkor elvileg egész jól meg különböztetheted őket, de ezt leszámítva szerintem nagyon nem lehet őket felismerni.
6/7 anonim válasza:
Nincsenek "feljebb" egy kaszttal. Sőt, a többi cigány lenézi az oláh cigányokat. Az egy szitokszó a cigányok között.
7/7 anonim válasza:
Az oláh cigányoknak azok az elmaradott bajszos, kalapos cigányok akiknél a nő kevesebbet ér a fiúnál és értelmetlen halandzsa "nyelven" beszélnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!