Miért negatív tulajdonság, ha valaki szereti túlgondolni a dolgokat?
Olyan értelemben, ha folyton a saját gondolatait elemzi az ember. Ha folyton megkérdőjelezi minden érzelmét, gondolatát. Ha vizsgálja a jelentésüket, tanulmányozza a gondolatokat és érzelmeket. Ha mindenféle szituációt végig futatt az agyán. Ha nonstop jár az ember agya és folyamatosan egy sűrű és hatalmas gondolathálót sző, ami magába zárja azt a sok összefüggést, ami végigfut az agyán.
Én ilyen ember vagyok és egyre többet hallom, hogy ez negatív tulajdonság. Nem pont úgy, hogy rám értve, hanem általánosságban. De ez miért rossz? Én kimondottan pozitívnak látom.
Én is szoktam gondolkodni mielőtt cselekszek. Például megeszek egy nagy tányér pacalt erre kívánok még egy második nagy tányérral is. De belegondolok hogy ha megeszem lehet hízok, vagy megfájdul a hasam és nem teszem meg.
Vagy boltba vagyok és látok egy szép könyvet nincs annyi pénzem hogy megvegyem de nem lopom el mert akkor börötnbe kerülök.
Érted? Tehát fontos ez az agyalás mert megvéd a nagyobb bajtól.
8*-as vagyok.
Ezt nem is túlgondolásnak hanem előrelátásnak és tudatosságnak nevezném inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!