Jól, vagy hibásan figyeltem meg azt a jelenséget, hogy a társadalom nagy része a patológusokat nem tartja igazi orvosnak és kineveti Őket?
Megkérdőjelezik a szakértelmüket, sőt gyakran valami vagdalkozó hentesnek állítják be Őket.
Elsőre azt gondolnám, hogy csak az idióták, de most néhány helyen direkt felvetettem a témát és azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan így állnak hozzájuk.
Más is észrevette ezt?
Mi lehet ennek az oka?
Maguk a patológusok ezt vajon érzékelik? Ha igen, mennyire esik nekik rosszul?
Az orvos általában gyógyít. Na most a patológus...
:D
#2. Mert a patológus nem gyógyít?
Vagy hogy folytatódik a mondat? Mi jön a “pontpontpont” után?
Egyébként #1. ez is valóban egy gyakran hallható dolog, amit írtál, hogy “beszélget a halottakkal”...
Nem tudom, hogy honnan szedik ezeket a hülyeségeket, de ha még orvosin is ez terjed, az elég szomi. :/
A patológust sokan keverik a boncmesterrel. A patológus laboratóriumi és mikroszkópiai vizsgálatokat végez főként. Nem szokott nagyon "henteskedni".
A boncmesterhez nem kell egyetemi végzettség, csak OKJ.
Én egyszer voltam iskolai gyakorlat keretében kórházban (kórházi szociális munka), és ott leküldtek minket a patológiára is, beszélgetni. A srácoknak haláli humora volt.
De tényleg. Nagyon sokat meséltek az ottani nehézségekről, meg arról, hogy ők hogy dolgozzák fel a napi eseményeket.
Így van, ahogy a 6-os mondja, ráadásul a patológusok nélkül orvostudomány sem létezne, mert köztudott, hogy a patológia az egyik alappillére az orvoslásnak.
A boncmestereket előfordulhat, hogy nem tartják annyira tekintélyesnek, bár igazából csak annyi a magyarázata, hogy az "okájés" és emiatt biztosan csak egy örült alkoholista akit boldoggá tesz az emberek felszabdalása.
Sajnos még mindig magas arányban nézik le az OKJ-s végzettségűeket. Na meg ugyebár OKJ + egészségügy ?? Ne nevettessetek már, ennyi erővel mindegy lenne ha ácsmestereket küldenénk ápolóknak, illetve henteseket műtősnek.
Ez a mentalitás a jellemző sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!